Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή τα self test εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για συμπληρωματικά τεστ κάνει λόγο η Κουμουνδούρου, που δεν έχουν όφελος για τον πολίτη, μιας και στην συνέχεια θα πρέπει να πληρώσει για μοριακό τεστ. «Πιστό πλασιέ της Siemens», αποκαλεί τον πρωθυπουργό.

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα self test, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωση.

«Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ακόμα και στην πανδημία ως ο πιο πιστός πλασιέ της Siemens. Από τα δωράκια με τα “τηλεφωνικά κέντρα”, στα “δωρεάν self test” μία πανδημία δρόμος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολούθως αναφέρει: «Η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρία που έχει πάρει έγκριση για self test, είναι η Siemens. Συμπτωματικά, λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκρισή τους στη Γερμανία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπάθησε να περάσει άρον άρον και στη ζούλα τα μεσάνυχτα της παραμονής της Εθνικής Επετείου, φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος με διορία 1,5 μέρα για προμήθεια 10 εκατ. τεστ.

Ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για:

· Τις εκκλήσεις των ειδικών και της αντιπολίτευσης για το αυτονόητο εδώ και έναν χρόνο: συνταγογράφηση και αποζημίωση των μοριακών test από τον ΕΟΠΥΥ και μαζικούς στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υπερμετάδοσης (χώρους εργασίας, ΜΜΜ, σχολεία, δομές υψηλής ευαλωτότητας ).

· Τη σημαντικά μειωμένη αξιοπιστία τους σε σχέση με τα μοριακά τεστ.

· Το γεγονός ότι “θα δηλώνονται σε πλατφόρμα προαιρετικά”, άρα δεν θα συνδράμουν ουσιαστικά στην επιδημιολογική εικόνα της διασποράς, την απομόνωση και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

· Το γεγονός ότι ακόμη και αν κάποιος βγει θετικός με το “δωρεάν” self test, μετά οφείλει να πληρώσει κανονικότατα μοριακό test για επιβεβαίωση, άρα μηδενικό όφελος για τον πολίτη.

· Την οδηγία του ECDC που τονίζει πως, τα self test μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τα μοριακά τεστ.

· Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως οργάνωση για το πώς θα γίνεται η διανομή τόσο μεγάλου όγκου τεστ και την πλήρη άγνοια των φαρμακοποιών».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Απάντηση Τριφυλλείου Ιδρύματος στον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης για το Πνευματικό Κέντρο στον Άλιμο

Απάντηση προς τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών απέστειλε...
00:00:54

Νίκος Χαρδαλιάς: «Νέο “μπλόκο” της Περιφέρειας Αττικής σε 6,2 τόνους ακατάλληλων τροφίμων ζωικής προέλευσης

Στην κατάσχεση συνολικά 6,2 τόνων ακατάλληλων τροφίμων ζωικής προέλευσης...

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img