xartis-pliromon

Εως το τέλος Ιανουαρίου 2021 θα πληρωθούν οι επιχειρήσεις τα ποσά που δικαιούνται από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα δοθεί και σε νέες επιχειρήσεις.

«Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι τέσσερις πρώτοι κύκλοι του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ και επίκειται άμεσα, στις 15 Ιανουαρίου 2021, το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 με τα χρήματα να καταβάλλονται στους δικαιούχους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021. Η διαδικασία είναι γρήγορη, εύκολη και αμιγώς ψηφιακή μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” , τα στοιχεία ελέγχονται από την ΑΑΔΕ και οι πιστώσεις των λογαριασμών των επιχειρήσεων γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς καμία καθυστέρηση», απάντησε ο κ. Σκυλακάκης σε επίκαιρη ερώτηση που του έγινε για το μέτρο.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι «ως πιο δίκαιο μέτρο προκρίθηκε η πτώση του τζίρου της επιχείρησης και μάλιστα ήδη από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 περιελήφθησαν, ως πιθανές δικαιούχοι, επιχειρήσεις που λειτουργούσαν έως και το γ’ τρίμηνο του 2020».

«Στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών έως και το γ’ τρίμηνο του 2020 και ως βάση υπολογισμού της μείωσης του κύκλου εργασιών θα ληφθεί η πτώση τουλάχιστον κατά 20% του τζίρου του τετραμήνου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και οι ενισχύσεις θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2021», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen + 5 =