Το Kythera.News δέχθηκε μόλις στις 1.40 το μεσημέρι επιστολή από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ιάκωβο Παστό η οποία δημοσιεύεται παρακάτω:

ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ – ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ

ΣΥΝΕΠΕΙΑ –  ΑΝΑΝΕΩΣΗ –  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αγαπημένοι μας Κυθήριοι – Αντικυθήριοι

Ο συνδυασμός μας αποτελείται από μία σύγχρονη αυτοδιοικητική εμπειρία των παλαιών με τον ενθουσιασμό και τα φρέσκα οράματα των νεότερων. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δώσουμε πραγματική φωνή σε κάθε δημότη οποιασδήποτε ηλικιακής ή κοινωνικής ομάδας.

Έχουμε ως αρχή να απέχουμε από το «ενός ανδρός εξουσία»  και από την φιλοσοφία « των δικών μας» και «των άλλων»  γιατί είναι αυτά που διαχωρίζουν τους ανθρώπους και εμείς σας χρειαζόμαστε όλους ενωμένους για να δημιουργήσουμε μία νέα πορεία για τον ΔΗΜΟ μας.

Θέλουμε να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του πολίτη του τόπου μας γιατί γνωρίζουμε ότι η δύναμη του ΔΗΜΟΥ μας είναι οι άνθρωποί μας.

Γι’  αυτό απευθυνόμαστε προς εσάς να ταχθείτε στο πλευρό μας εάν έχετε όραμα, όρεξη για δημιουργία, όρεξη για πρωτοτυπία για ένα «ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ».

Στην καρδιά όλων των ενεργειών μας θα είναι ο πολίτης. Πιστεύουμε ακράδαντα στην αρχή της συνύπαρξης των νέων ιδεών με την γνώση και την εμπειρία, που ως αρμονικός συνδυασμός θα μας δώσει δύναμη να επιτύχουμε ότι όλοι διακαώς επιθυμούμε.

Κοιτάμε μόνο μπροστά ενωμένοι.

Για ένα ΔΗΜΟ που θα αντιμετωπίζει τις κρίσεις ως πρόκληση και θα τις μετατρέπει σε ευκαιρία.

Η Δημοτική αρχή οφείλει να αφουγκράζεται συνεχώς τον κοινωνικό παλμό και να δίνει άμεσες και εφικτές λύσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Άλλωστε μαθήματα πολιτικού ήθους και πολιτικής ευθύνης έχουμε λάβει όλοι οι νεώτεροι Έλληνες μέσω των θέσεων και των ιδεών που πρόταξε το πρώτο φιλελεύθερο σύνταγμα της Επιδαύρου για ισότητα – ισονομία και ισοπολιτεία.

Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να μας χωρίζει. Για μας ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ήταν και είναι τα κοινά μας προβλήματα. Αγκαλιάζουμε όλους τους συμπολίτες μας χωρίς διακρίσεις. Στηριζόμαστε στις αρχές της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας, της ισονομίας, της νομιμότητας, της εντιμότητας, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας με κοινωνική ευαισθησία χωρίς παρεκτροπές, χωρίς εγωϊσμούς, μισαλλοδοξία και προσωπικά συμφέροντα. Απευθυνόμαστε σε εσάς, με θάρρος και ειλικρίνεια για να σας πούμε : Φίλε και φίλη, συμπολίτισσα και συμπολίτη, εμείς θα σου μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας και της ανθρωπιάς.

Δεσμευόμαστε : Να προχωρήσουμε συνεργαζόμενοι με όλους τους φορείς και τους συμπολίτες μας ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ τις δυνάμεις μας για το κοινό συμφέρον.

Δεν πετάμε στα σύννεφα και γνωρίζουμε πως οτιδήποτε σπουδαίο για τον τόπο μας μπορούμε να το πετύχουμε ΜΟΝΟ με κοινούς αγώνες.

Από θέση Αρχής πιστεύουμε σε ένα ΔΗΜΟ θεσμικό εκφραστή και συμπαραστάτη των κοινωνικών συμφερόντων με δημοκρατική συμμετοχή, διαβούλευση, διαφάνεια, λογοδοσία και ο οποίος να λειτουργεί πάντοτε μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων.

Το πρόγραμμά μας δεν διακατέχεται από τα σύνδρομα της Έπαρσης, της αλαζονείας, της υποτίμησης των συμπολιτών μας και της υποβάθμισης του θετικού έργου που υπάρχει το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στην επικείμενη Εκλογική Δημοτική αναμέτρηση επιζητούμε την ψήφο των πολιτών του ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ με την δέσμευση ότι τέσσερεις λέξεις, τέσσερα ουσιαστικά θα επισφραγίσουν τις επιλογές μας.

Πρόκειται για την αλήθεια, την συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη.

Η αλήθεια κόντρα στο ψέμα.

Η συνεργασία ως αυτονόητη μέθοδος διοίκησης.

Η εμπιστοσύνη για να είναι ο πολίτης ενεργός στις τοπικές υποθέσεις.

Η αλληλεγγύη με την περαιτέρω ενδυνάμωση των κοινωνικών δομών του Δήμου μας.

Ο Δήμος Κυθήρων – Αντικυθήρων είναι ο τόπος μας, η γη και οι άνθρωποι που πονάμε και αγαπάμε. Δεν είναι απλά ένα μέρος που ζούμε αλλά ένα κομμάτι της ίδιας μας της ζωής.

Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές συγκροτήσαμε τον συνδυασμό μιας και είμαστε άνθρωποι από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, από όλες τις κοινωνικές ομάδες με μοναδικό σκοπό να εργαστούμε ανιδιοτελώς ώστε να εφαρμόσουμε το όραμά μας για ένα ΔΗΜΟ πρότυπο. Με αρχές βασικές τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, την αξιοκρατία και την διαφάνεια θέτουμε υψηλούς στόχους.

Κοιτάμε μόνο μπροστά και ενωμένοι. Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι παρόντες ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι συμμετοχή, κοινωνική ευθύνη, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ανάπτυξη, απολογισμός και λογοδοσία στους δημότες και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας.

Διαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας και τις προτεραιότητές μας αφού ακούσουμε τους πολίτες. Όχι με την έπαρση του παντογνώστη, αλλά με σεβασμό στο κάθε πολίτη.

Στόχος μας να συναντηθούμε στην βάση λύση των προβλημάτων και όχι μόνο στην διαπίστωσή τους.

Προτεραιότητά μας είναι ένας ΔΗΜΟΣ που αφουγκράζεται, που νοιάζεται, που καινοτομεί προς όφελος του δημότη. Ένας ΔΗΜΟΣ συμπαραστάτης και υποστηρικτής των προσπαθειών του.

Είμαστε πολίτες που τους ενώνει η ειλικρινής αγάπη για τον τόπο, το ήθος, οι γνώσεις, η εμπειρία, η ορμή του νεοεισερχόμενου, το πάθος για δημιουργία, η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας.

Μία ομάδα διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών ηλικιών, που έχει όμως κοινές αγωνίες, κοινούς στόχους.

Ας προσπαθήσουμε για τον τόπο μας με βασικό κεφάλαιο τους ίδιους τους ανθρώπους.

Χωρίς αυτούς κανείς δεν μπορεί να πετύχει.

Για να γίνει ο Δήμος μας ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ και όχι απλώς να επιβιώνεις.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, συνεπώς ζητούμε από όλους τους πολίτες, ομάδες, συλλόγους να καταθέτουν προτάσεις συμβάλλοντας στην αποδοτική εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανά χωριό.

Με σεβασμό στο κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο του κάθε συνδημότη στο οποίο θα δοθεί λύση μετά από συζήτηση με τον κάθε πολίτη που το επιθυμεί, ιδιαίτερα με τούς νέους γιατί είναι το μέλλον του τόπου. Έχουμε ανάγκη να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους, τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, τα «θέλω» τους.

Επιθυμούμε την συμμετοχή τους, τον δυναμισμό τους, τον ενθουσιασμό τους και την φρεσκάδα τους.

Θέλουμε να δούμε τον τόπο μας από τη δικά τους μάτια.

Πρότασή μας είναι τα κάτωθι:

  • Λειτουργία εσωτερικού γραφείου για την αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας.

Μία υπηρεσία που θα παρακολουθεί και θα αντιμετωπίζει τα πρακτικά ζητήματα που τα ζει καθημερινά ο πολίτης, μόλις βγει από την πόρτα του σπιτιού του. Προβλήματα με τα αδέσποτα, με την καθαριότητα, την οδοποιΐα κ.λπ.

  • Δημοτικός Ανταποκριτής για κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.

Μέσῳ του Δημοτικού ανταποκριτή θα παρέχεται κατ’ οίκον βοήθεια σε πολίτες που έχουν αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης σε δημοτικές υπηρεσίες.

  • Αναβάθμιση των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Το σύνθημα του Δήμου: «Κανείς μόνος του, κανείς αβοήθητος».

  • Λειτουργία γραφείου Παιδείας και Νεολαίας.

Τα παιδιά και οι ανάγκες τους είναι ότι πολυτιμότερο για το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας μας.

Οι νέοι μας έχουν όλα τα πνευματικά εφόδια και τις γνώσεις που μαζί με την στήριξη και την εμπειρία μας θα είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές για την ζωή τους. Έτσι μόνο θα σταματήσει η μετανάστευση των άξιων και ικανών και θα μπορούμε όλοι μαζί να ζήσουμε περήφανοι.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Σας καλούμε να μας στηρίξετε διότι μας ενώνουν το κοινό μας πρόγραμμα και η αγάπη μας για τα Κύθηρα – Αντικύθηρα.

Κανείς δεν περισσεύει. Καμία και κανένας.

Είμαστε Εμείς γιατί είσαστε Εσείς.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

 

Με σεβασμό και εκτίμηση

Ιάκωβος Παστός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων & Αντικυθήρων

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × four =