roussou-manolakos

Έκθετο αφήνει τον πρωθυπουργό και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, η απόφαση του εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση που αφορά την εκλογή ως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων το 2019 του Αντιστράτηγου ε.α. Νίκου Μανωλάκου.

Κατά της εκλογής του κ. Μανωλάκου είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η πρώτη επιλαχούσα βουλευτής της ΝΔ στην ίδια εκλογική περιφέρεια, Ζωή Ρούσσου.

Όπως υποστήριζε στην ένστασή της, ο κ. Μανωλάκος είχε κώλυμα εκλογιμότητας, αφού πριν αποστρατευτεί υπηρετούσε ως διοικητής της ΑΣΔΕΝ, στην αρμοδιότητα της οποίας όμως συμπεριλαμβάνονται και τα νησιά Κύθηρα, Αντικύθηρα, Φαλκονέρα και Άγιος Γεώργιος, τα οποία ανήκουν στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Πειραιά.

Σύμφωνα όμως με το άρθρο 56 παρ. 3 του συντάγματος οι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπορούν να εκλεγούν «σε όποια εκλογική περιφέρεια υπηρέτησαν ή σε όποια εκλογική περιφέρεια εκτεινόταν η τοπική αρμοδιότητά τους μέσα στους τελευταίους 18 μήνες της τετραετούς βουλευτικής περιόδου».

Ωστόσο, το ΑΕΔ απέρριψε την ένσταση εκλογιμότητας, που είχε υποβάλει η κυρία Ρούσσου, αφού ο κ. Μανωλάκος προσκόμισε χάρτη της ΑΣΔΕΝ, ο οποίος δεν περιελάμβανε τα νησιά Άγιος Γεώργιος και Φαλκονέρα.

Η κυρία Ρούσσου επανήλθε με μήνυσή της καταγγέλλοντας τον συνυποψήφιό της για κακουργηματική πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών απέστειλε τη μήνυση κατά του κ. Μανωλάκου στη Βουλή, ωστόσο, η Ολομέλεια αρνήθηκε να άρει την ασυλία του.

Πριν λίγες μέρες όμως και ενώ ο κ. Μανωλάκος δεν επανεξελέγη βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές, ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου -βασιζόμενος σε νεώτερες μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες ξεκαθαρίζουν, ότι πράγματι σύμφωνα με τους επίσημους χάρτες της ΑΣΔΕΝ, τα επίδικα νησιά ανήκουν στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Πειραιά- ανέσυρε τη σχετική δικογραφία από το αρχείο και τη διαβίβασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να συνεχιστεί η δικαστική έρευνα.

Με βάση τις νεώτερες μαρτυρικές καταθέσεις, οι βεβαιώσεις και οι χάρτες που είχε προσκομίσει ο κ. Μανωλάκος στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, κατά τη συζήτηση της ένστασης εκλογιμότητας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Κουκούλωμα» από τον Μητσοτάκη

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κυρία Ρούσσου με δύο εξώδικα είχε ενημερώσει εγκαίρως τον πρωθυπουργό και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα νοθευμένα – κατά την ίδια- έγγραφα που είχε προσκομίσει για να παραπλανήσει το ΑΕΔ ο κ. Μανωλάκος.

Στα εξώδικα αυτά, η κυρία Ρούσσου επισημαίνει ότι οι τότε στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και Αθανάσιος Νέζης, γνώριζαν από το 2019, ότι ο κ. Μανωλάκος είχε κόλλημα εκλογιμότητας, αλλά επειδή τούτο προέκυπτε μόνο από απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, πήραν το ρίσκο της συμμετοχής του στην εκλογική διαδικασία του 2019, θεωρώντας ότι κανένας άλλος δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτά τα απόρρητα έγγραφα…

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 − one =