Ο Θοδωρής Τραβασάρος με το Δημήτρη Μαρσέλο επισκέπτονται το εργαστήριο κεραμικών του Γιάννη Γιαννιώτη (Ρούσσου) στο Κάτω Λιβάδι το 1992. Ο Γιάννης μας ξεναγεί στην τέχνη της κεραμικής, περιγράφοντας κάθε στάδιο της παραγωγής. Η σύζυγός του Γρηγορία και τα παιδιά του Μαρία και Παναγιώτης μας μιλούν για τη δική τους συμμετοχή στο εργαστήριο. Η μικρή αυτή οικοτεχνία κατόρθωσε να διασώσει την παραδοσιακή κεραμική των Κυθήρων. Ο αγαπητός σε όλο το Τσιρίγο Γιάννης μας άφησε νωρίς. Έφυγε από τη ζωή πριν αρκετά χρόνια, αλλά η οικογένειά του συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να διατηρεί το εργαστήριο και να προωθεί τα κυθηραϊκά κεραμικά με αγάπη και αφοσίωση.

Το εργαστήριο του «Ρούσσου»

Το εργαστήριο βρίσκεται στο Κάτω Λιβάδι, κοντά στην εκκλησία του Σωτήρος. Χιλιάδες τουρίστες του νησιού έχουν επισκεφτεί το εργαστήριο της οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια καθώς και το κατάστημα που διατηρεί η οικογένεια στην πρωτεύουσα το νησιού, στον κεντρικό δρόμο.

Τι θα βρείτε στο εργαστήριο

Υπάρχουν τόσα όμορφα αντικείμενα, που θα σας εντυπωσιάσουν. Η οικογένεια Ρούσσου σας περιμένει στο εργαστήριο να σας ξεναγήσει στο θαυμαστό κόσμο της τσιριγώτικης κεραμικής τέχνης και να σας δείξει πώς θα φτιάξετε κι εσείς το δικό σας κεραμικό. Τόσο στο εργαστήριο στο Κάτω Λιβάδι όσο και στο κατάστημα της Χώρας θα ανακαλύψετε σχέδια από την παραδοσιακή κεραμική του νησιού, με υπέροχο ζωγραφικό διάκοσμο. Η πλούσια συλλογή παραδοσιακών κεραμικών περιλαμβάνει, κανάτες για το κρασί και το νερό, κούπες, δοχεία για λάδι, πιατέλες, λυχνάρια, βάζα, φωτιστικά, διακοσμητικά, αξεσουάρ για το τραπέζι, την κουζίνα και για κάθε χρήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve − 11 =