epidotisi-kafsimon

Η πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων υποτίθεται ότι θα είχε τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Απριλίου, ωστόσο από αναβολή σε αναβολή ο μήνας έχει 18, με την κυβέρνηση να υπόσχεται ότι η πλατφόρμα θα λειτουργήσει επιτέλους μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι αυτή την εβδομάδα θα τεθεί τελικά σε λειτουργία η πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων. Κυβερνητικά στελέχη απέδιδαν δε την καθυστέρηση στην τεχνική πολυπλοκότητα του θέματος.

Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε επίσης ότι η στήριξη για το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα θα συνεχιστεί και το Μάιο και επανέλαβε ότι εφόσον η ΕΕ δεν λάβει έγκαιρα και άμεσα αποφάσεις, η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή εθνικό σχέδιο στήριξης, το οποίο θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε βέβαια να προκαταλάβει το είδος και εύρος των μέτρων, που θα αφορούν πάντως την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε το χρονοδιάγραμμα. Δεδομένου πάντως ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί 30 και 31 Μαϊου και στις 18 Μαϊου η επιστολή της Κομισιόν εν όψει της συνεδρίασης θα δείξει που θα κινηθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η κυβέρνηση λογικά θα είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το σχεδιασμό της από Ιούνιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει, είτε με την ΕΕ είτε μόνη, καθώς η ακρίβεια έχει εξουθενώσει τους πολίτες και προκαλεί οργή.

Ο κ. Οικονόμου στην εισαγωγική του τοποθέτηση παραδέχθηκε εξάλλου ότι οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία “έπληξαν και εξακολουθούν και πλήττουν αναπόφευκτα και τη χώρα μας. Κούρασαν και κουράζουν τους πολίτες. Στοίχισαν και στοιχίζουν πολύ περισσότερο στους οικονομικά αδύναμους που σήμερα δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, εξαιτίας των πρωτόγνωρων ανατιμήσεων στην ενέργεια και όχι μόνο. Στοιχίζουν και στη μεσαία τάξη, η οποία βλέπει να πλήττεται ο σκληρός πυρήνας του επιπέδου της ζωής της.”

Δήλωσε πάντως ότι: “Σε αυτό το επαχθές περιβάλλον κυβέρνηση και κοινωνία, συμπορευόμαστε σε απόλυτη σύμπνοια και με πλήρη συναίσθηση της κατάστασης, βαδίζουμε χωρίς να μένει κανένας πίσω. Γιατί η πολιτική και η οικονομία προέρχονται από τον άνθρωπο και πρέπει να επιστρέφουν σε αυτόν. Ο πολιτικός ανθρωπισμός είναι η ειδοποιός διαφορά που χωρίζει τον ελεύθερο κόσμο από εκείνο της απολυταρχίας, εντός και εκτός Ευρώπης.”

Και κατέληξε: “Η κυβέρνησή μας υπερασπίζεται τον άνθρωπο και την κοινωνία για λόγους αρχής και ουσίας. Ειδικότερα, η κυβέρνηση εξάντλησε και εξαντλεί κάθε διαθέσιμο μέσο για να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία, εφευρίσκοντας και ανακαλύπτοντας συνεχώς νέα σχήματα και δυνατότητες.”

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + 7 =