Με εγκύκλιο του, ο υπουργός Εσωτερικών, άναψε το πράσινο φως για να επανέλθει η ομαλή και δημοκρατική λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (Δημοτικά – Περιφερειακά Συμβούλια, Διοικητικά Συμβούλια κ.α), τηρουμένων φυσικά των υγειονομικών μέτρων.

Συγκεκριμένα με εγκύκλιο του ( 57η) και με ημερομηνία 23/8/21, ορίζει το πως μπορούν να συνεδριάζουν δια ζώσης τα όργανα αυτά.

Η κ(23/8/2021 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/177/οικ. 16474), έχει τίτλο «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (57η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ) Σχετ.: Όλες οι σχετικές με το θέμα εγκύκλιες οδηγίες της Υπηρεσίας μας (βλ. Παράρτημα)» και αναφέρει:

«Εκδόθηκε η αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.51684/20-8-2021 (ΦΕΚ Β΄ 3899) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00.».
Ειδικότερα, σ΄ότι αφορά τις συνεδριάσεις αναφέρει:

Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού].

Που σημαίνει ότι σ΄ένα Δημοτικό Συμβούλιο 41 ατόμων και ΕΦΟΣΟΝ όλοι είναι οι εμβολιασμένοι-νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρο συνολικού εμβαδόν 201,5 τμ, συν για όποιο από το υπηρεσιακό προσωπικό ή άλλα απαραίτητα άτομα κληθούν να παραστούν.

Αν όμως ανάμεσα στους αιρετούς είναι και ανεμβολίαστοι , αυτοί μπορούν να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη και φυσικά για τον χώρο της συνεδρίασης θα αφαιρεθεί ότι τους αναλογεί σε εμβαδόν.

Ωστόσο το θέμα των ανεμβολίαστων, θα πρόκειται για μια πολύ ισχνή μειοψηφία, σύμφωνα με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και ανακοινώσεις της ηγεσίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεπερνά σε ποσοστό το 90%. Βεβαίως αυτό μένει και ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον να επιβεβαιωθεί.

Τέλος εντύπωση προκαλείτο γεγονός, πως η «λαλίστατη» ακόμη και για ήσσονος σημασίας θέματα ΚΕΔΕ, όπως και η αντίστοιχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ΕΝΠΕ, δεν είπαν κιχ μέχρι τώρα για την τόσο σημαντική αυτή εγκύκλιο και την επάνοδο της ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας στα αυτοδιοικητικά συλλογικά θεσμικά όργανα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 1 =