Ο Δήμαρχος  Σ. Χαρχαλάκης  «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» απάντησε στον τουρκικό παράγοντα ο οποίος διεκδικεί τα Αντικύθηρα -«Μολών Λαβέ».

Συγχαρητήρια για την άμεση αυτή αντίδραση. Όμως, το κακό είναι ότι ο κύριος Δήμαρχος έχει το ταλέντο να πείθει με την ρητορική δεινότητα που τον διακρίνει, αλλα από έργα είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αλλά και της προηγούμενης Περιφερειακής Διοίκησης έχω επ’ ακριβώς προσδιορίσει στο σχετικό μου άρθρο που έχει δημοσιεύσει η εφημερίδα  «ΚΥΘΕΡΕΙΑ» στο φύλλο Απριλίου 2017.

Ένα μόνο απόσπασμα αντιγράφω από την δημοσίευση αυτή:
«Ο Δήμαρχός μας καταβάλει μόχθο ταξειδεύοντας ανά τας Ευρώπας στην προσπάθειά του να αυξήσει τον Τουρισμό των Κυθήρων…

Δύναται  αι βουλαί να είναι αγαθαί», όμως αποτέλεσμα δεν μπορεί να υπάρξει. Και τούτο διότι δεν υπάρχει δυνατότητα να προσγειωθεί αεροπλάνο τύπου 737 που είναι το «Λεωφορείο» των Τουριστικών Πρακτορείων».

Και τότε έκανα την πρότασή μου:

«Αντί λοιπόν όλων αυτών των εκστρατιών, συνιστάται να εκστρατεύσει και στρατοπεδεύσει εις τας θύρας του φίλου Αντιπεριφερειάρχου. Να παραμείνει δε εκεί έως ότου πάρει την έγκριση και τα χρήματα για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου μας».

Σήμερα όμως το πράγμα έχει ξεφύγει… Ο Τούρκος απειλεί, απειλεί να καθαιρέσει τον Έλληνα Δήμαρχο και να βαλει Τούρκο διοικητή! (Δεν ενδιαφέρει πλέον η συνεργασία Χαρχαλάκη – Χατζηπέρου ή η μεταξύ τους αντιπαράθεση). Η επέκταση του αεροδρομίου εχει καταστεί εθνική υπόθεση.

Το Αεροδρόμιο Κυθήρων πρέπει για λόγους εθνικής ασφάλειας να γίνει στρατιωτικό με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, άμεσα και έξω από τα «γρανάζια της γραφειοκρατίας». Ο Δήμαρχος είχε κ στο παρελθόν την ευκαιρία αλλά την έχασε, ίσως σκεπτόμενος με την καλή του αυτή πράξη να έχει πολιτικά οφέλη. Ήταν τότε που η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας παραχώρησαν περίπου 80 στρέμματα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την δημιουργία Βάσεως Ελικοπτέρων, στην περιοχή της Αγ. Ελέσας.

Την περίοδο εκείνη σε πολλές αναρτήσεις μου, αλλά κ συζητήσεις μου είχα αναρωτηθεί ποια είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη. Αυτά ήταν ενας χωματόδρομος προς τον Φάρο Μουδαρίου κ διαπλάτυνση του δρόμου στην Αγία Ελεσα (ο οποίος και έμεινε στην μέση, έχοντας δημιουργήσει και περιβαλλοντική καταστροφή). Έργα που έκανε η ΜΟΜΚΑ.

Τα αντισταθμιστικά αυτά ήταν άνευ ουσίας για τα Κύθηρα, αλλά και για την οικονομία του νησιού που συνέχεια συρρικνώνεται. Τότε το μόνο αντισταθμιστικό το οποίο έπρεπε να ζητήσουν (όπως πολλές φορές είχα μιλήσει) ήταν η άμεση επέκταση του διαδρόμου Αεροδρομίου Κυθήρων. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.

Τώρα ο Δήμαρχος, έχοντας την Θεά Τύχη με το μέρος του έχει την δεύτερη ευκαιρία, να επεκτείνει τον διάδρομο του Αεροδρομίου επειδή η γεωστρατηγική θεση του νησιού μας το επιβάλει.

Και τώρα κάνω την επίκαιρη πρότασή μου:

«Αντί λοιπόν όλων αυτών των αντιπαραθεσεων με την Περιφερεια , συνιστάται να εκστρατεύσει και στρατοπεδεύσει εις τας θύρας του Υπουργου Εθνικης Αμυνης. Να παραμείνει δε εκεί εως ότου πάρει την έγκριση και τα χρήματα για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου μας».

Τα Κυθηρα δικαιουνται αεροδρομιο επιπεδου στρατιωτικού Αεροδρομίου Καρπάθου.

Διάδρομοι αεροδρομίου Καρπάθου Διάδρομοι αεροδρομίου Κυθήρων
Διάδρομος Μήκος Επιφάνεια
πόδια μέτρα
12/30 7.871 2.399 άσφαλτος
Διάδρομος Μήκος Επιφάνεια
πόδια μέτρα
02/20 4.794 1.461 άσφαλτος
Στατιστικά στοιχεία (2017) Στατιστικά στοιχεία (2016)
Επιβατική κίνηση 222.812
Μεταβολή επιβατικής κίνησης 2,0%
Κίνηση αεροσκαφών 3.350
Επιβατική κίνηση 37.031
Μεταβολή επιβατικής κίνησης 9,8%
Κίνηση αεροσκαφών 960

Αεροπορικές εταιρείες και προορισμοί   Καρπάθου

Αεροπορικές εταιρείες Προορισμοί
Aegean Airlines Θερινή πτήση charter: Λιουμπλιάνα
Austrian Airlines Θερινή περίοδος: Βιέννη, Λιντς
Aviolet Θερινή πτήση charter: Βελιγράδι
Blue Panorama Airlines Θερινή περίοδος: Μπέργκαμο, Μπολόνια, Ρώμη-Φιουμιτσίνο[7]
Eurowings Θερινή περίοδος: Κολωνία, Σάλτσμπουργκ
Neos Θερινή περίοδος: Βερόνα, Μιλάνο-Μαλπένσα, Μπέργκαμο, Μπολόνια
Novair Θερινές πτήσεις charter: Στοκχόλμη-Αρλάντα
Olympic Air Αθήνα
Scandinavian Airlines Θερινές πτήσεις charter: Γκέτεμποργκ, Όσλο, Στοκχόλμη
Sky Express Αθήνα[8], Κάσος, Ρόδος (πρόγραμμα άγονων γραμμών)[9]
SmartWings Θερινή περίοδος: Πράγα
Trade Air Θερινή πτήση charter: Λιουμπλιάνα
TUIfly Netherlands Θερινή πτήση charter: Άμστερνταμ
Volotea Θερινή περίοδος: Βενετία[10]
Wideroe Θερινή πτήση charter: Όσλο

 

 Αεροπορικές εταιρείες και προορισμοί  Κυθήρων

Αεροπορικές εταιρείες Προορισμοί
Olympic Air Αθήνα
Sky Express Αθήνα[2]
Transavia Θερινή περίοδος: Άμστερνταμ

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 − 8 =