Σοκαριστικά είναι όσα ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές στα σπίτια των συλληφθέντων που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια της Τρίτης, στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και συνεχίστηκαν και την επομένη, με νέο μπαράζ επιθέσεων από ακροδεξιούς σε μαθητές και φοιτητές.

Σε έρευνες που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στα σπίτια δύο νεαρών, 19 και 20 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι και 2 μαχαίρια. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία 15χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 περίστροφα αερίου και 6 φυσίγγια, μία θήκη όπλου, ένα μαχαίρι και ένας σουγιάς, ένα κοντάρι, ένα ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ, καθώς επίσης, μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου ιδιοκτησίας του 54χρονου πατέρα του, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Άπαντες οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται, πως, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, στην Πλατεία Τερψιθέας στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στην ίδια περιοχή.

Ομάδα ατόμων του εθνικιστικού χώρου, τα οποία επίσης συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των συγκεντρωμένων στην προαναφερόμενη πλατεία, πλην όμως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την πρόθεση τους αυτή. Τα εν λόγω άτομα επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών και πέταξαν εναντίον τους διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.α.) καθώς και έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (μολότοφ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 20 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία ένα συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − eight =