Μυρτιδιώτισσα 24 Σεπτεμβρίου 2022 Κύθηρα

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα όπως αρμόζει, με την συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών από τα Κύθηρα και κάθε γωνιά της Ελλάδος που κατέφθασαν στο νησί, τιμήθηκε η Προστάτιδα των Κυθήρων, Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η ακολουθία του Μικρού Εσπερινού στο Καθολικόν της ευρέσεως της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.

Στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο νέο Καθολικόν της Μονής χοροστατούντος του Θεοφιλ.Επισκόπου Ωλένης κ.Αθανασίου και συγχοροστατούντος των παρισταμένων Ιεραρχών.

Στις 22:00 τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στο Καθολικόν της ευρέσεως μέχρι ώρα 02:00 πρωινή.

Το πρωί του Σαββάτου 24ης Σεπτεμβρίου κυριωνύμου ημέρας της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου, εκπρόσωποι και Διοικητές του Πολεμικού Ναυτικού,των Σωμάτων Ασφαλείας, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστικό Σώμα.

Την μεγάλη γιορτή των Κυθήρων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κυθήρων κύριος Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής της Ν.Δ.Α΄Πειραιά και Νήσων κύριος Νικόλαος Μανωλάκος, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ, ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων&Αντικυθήρων κ. Ευάγγελος Βενάρδος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γεώργιος Μεγαλοκονόμος και άλλοι επίσημοι.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Adelin-FM

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + sixteen =