Παρ, 26 Δεκ 2025
14.7 C
Kythera

Υπάρχει και άλλος τρόπος για την ανάπτυξη των Κυθήρων και Αντικυθήρων

Πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης για τα Κύθηρα και Αντικύθηρα. Συνημμένη μια σύντομη παρουσίαση για το πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης στην Αστυπάλαια.

Ελπίζω συμβολή στην συζήτηση στα Κύθηρα για το πως η Εγχωρία Περιουσία (ΕΕΠΚΑ) μπορεί να συμβάλλει ουσιωδώς στην ανάπτυξη των Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Έχω αναφερθεί και με άλλες ευκαιρίες στην περίπτωση της Αστυπάλαιας οπού μια εταιρεία συμβούλων (Deloitte) διαμόρφωσε δωρεάν (pro bono) εάν σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για το νησί. Ήδη αυτό το σχέδιο φαίνεται να υλοποιείται (γνωστή είναι η επένδυση της VW για ηλεκτρικά οχήματα και υποδομές κλπ.) . Εκείνο που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος για την ανάπτυξη των Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Η ΕΕΠΚΑ θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τέτοιους οργανισμούς (με την συνεργασία του Δήμου και άλλων) με σκοπό να διαμορφώσει τέτοια σχέδια και να αναζητήσει χρηματοδότηση και υποστήριξη. Εννοείται ότι υπάρχουν πολλοί πέρα από την Deloitte διατεθειμένοι να βοηθήσουν, περιλαμβανομένων υπηρεσιών της ΕΕ, Περιφέρειας αλλά και εταιρειών. Το ενδιαφέρον με την Deloitte είναι ότι , όπως έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλός της σε άρθρο του στην Καθημερινή, βλέπουν την περίπτωση της Αστυπάλαιας σαν πιλότο, άρα είναι πιθανόν να είναι ανοιχτοί για κάτι ανάλογο στα Κύθηρα. Θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν ζητήσουμε τέτοιου είδους βοήθεια (που εγώ νομίζω χρειάζεται) οι κατευθύνσεις του σχεδίου αυτού μας δίνουν μια καλή ιδέα για τα καθ’ ημάς.

Προσωπικά συμφωνώ ότι πρέπει η ΕΕΠΚΑ να αξιοποιεί τα κοινά μας περιουσιακά στοιχεία, με μετρό και κοινή λογική στοχεύοντας στην συνολική βελτίωση των Κυθήρων (όπως έγραψαν και ο Κοσμάς Μεγαλοκονόμος και αρκετοί άλλοι με αφορμή την πρόσφατη προκήρυξη ενοικιάσεων). Αλλά πρέπει και να αλλάξουμε γήπεδο. Το να αυξήσουμε τα ενοίκιά στις παραλίες (αν κάποια στιγμή είναι δόκιμο και δυνατόν), και τα έσοδα της ΕΕΠΚΑ από 120 να γίνουν 200 χιλιάδες Ευρώ δεν θα αλλάξουν το νησί. Σχέδια όπως αυτό της Αστυπάλαια (και εμείς μπορούμε γιατί όχι και καλύτερα) θα φέρουν ριζική βελτίωση και ανάπτυξη

Author of the article:

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img