Το σχέδιο για Πάσχα στο χωριό με self test και η “απειλή” της Εκκλησίας

Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ενώ η Ιερά Σύνοδος διαμηνύει ότι εφέτος οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές, αφού έχει ανοίξει και το λιανεμπόριο.

Με αυστηρούς όρους και περιορισμούς, προτίθεται η κυβέρνηση να επιτρέψει την μετακίνηση από νομό σε νομό για το Πάσχα, στο πλαίσιο μιας σταδιακής, γενικής χαλάρωσης του lockdown.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Επικρατείας, George Gerapetritis, ο οποίος αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο. Αυτό φυσικά, αποκλείει την μετακίνηση από την Αθήνα στην επαρχία με τα σημερινά δεδομένα.

Προς τούτο, διερευνάται η πιθανότητα μετακίνησης μέσω self test. Και πάλι όμως, αυτό αποκλείει μια μεγάλη μερίδα εκδρομέων, μιας και ο μεγαλύτερος όγκος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για την πασχαλινή έξοδο, όπου πρακτικά καθίσταται εξαιρετικά δύσκολος ο έλεγχος, σε αντίθεση με τα πλοία, τα αεροπλάνα, τα τρένα και το ΚΤΕΛ.

Η μετακίνηση βέβαια το Πάσχα, συνεπάγεται την «θυσία» της εστίασης, για την οποία προετοιμάζουν την κοινή γνώμη εδώ και λίγες μέρες ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Κι αυτό, μιας και θεωρείται αχρείαστο ρίσκο να προχωρήσει η χώρα σε ταυτόχρονο άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων. Έτσι, η focus μεταφέρεται για μετά το Easter, σε δύο δόσεις. Αρχικά, θα ανοίξουν πρώτα εστιατόρια και καφέ σε εξωτερικούς χώρους, για να ακολουθήσει η διασκέδαση που θα “πάει πακέτο” με το άνοιγμα του τουρισμού.

Η Εκκλησία θέλει ναούς ανοιχτούς το Πάσχα

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και την Church, που διαμηνύει ότι φέτος δεν θα ανεχθεί ναούς δίχως την παρουσία πιστών για την εορταστική περίοδο. Η Holy Synod συνεδριάζει την Τετάρτη, 07/04, για το θέμα, με την ομάδα των σκληροπυρηνικών ιερέων, να δηλώνουν έτοιμοι για “ιερό πόλεμο” και τους πιο μετριοπαθείς, να προκρίνουν ανοιχτούς ναούς για ατομική προσευχή και ελεγχόμενη προσέλευση πιστών ανά τετραγωνικό για τις λειτουργίες.

Το ζήτημα βέβαια είναι η θεία κοινωνία του Πάσχα, αλλά κυρίως ο κίνδυνος συνωστισμού στα προαύλια των εκκλησιών, ιδίως τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης. Από την ώρα όμως που άνοιξε το retail trade στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η Εκκλησία δεν θα δεχθεί να μην ανοίξουν και οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η κυβέρνηση, η οποία πρόσφατα έλαβε απόφαση για έκτακτη κρατική ενίσχυση στην Εκκλησία λόγω κορονοϊού, δεν έχει καταστήσει πάντως μέχρι στιγμής σαφείς τις προθέσεις της για το συγκεκριμένο ζήτημα.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img