The Gerakari and our eyes!

Στη φωτογραφία αποτυπώνεται η ευρύτερη περιοχή Δάσους Γερακαρίου με τις υπό αδειοδότηση θέσεις εγκατάστασης Βιομηχανικών Πάρκων ΑΠΕ. Σε μια περίοδο που όλο πληθαίνουν οι «συμπτώσεις» να καίγονται εκτάσεις στον ελλαδικό χώρο, που προηγουμένως έχουν αδειοδοτηθεί ή είναι σε διαδικασία αδειοδότησης για την εγκατάσταση φαραωνικών βιομηχανικών πάρκων ΑΠΕ, θα ήταν χρήσιμο να λάβουμε άμεσα επιπλέον μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων που διαχειρίζεται το δάσος και έχει συγκεκριμένες παρεμβάσεις πρόληψης τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να αυξήσει την προσοχή της και να εξετάσει τις προτάσεις φορέων όπως του MedINA and of Hellenic Society for the Protection of Nature. Και οι δύο οργανώσεις έχουν ήδη γνώση και ερευνητικά δεδομένα της περιοχής. Τα Κύθηρα είναι «τυχερά» που έχουν αυτές τις δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις στη διάθεση των αρχών. Η διαχρονική τους παρουσία στο νησί αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την προστασία και φροντίδα του περιβάλλοντος.

Γενικότερα η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις υποδομές και το μηχανισμό του δήμου μας, την αυτοδιάθεση των πολιτών και των εθελοντών. Οι καιροί είναι «πονηροί» και όλοι θα πρέπει να συνδράμουν ώστε να αποφευγχθεί ένα μοιραίο γεγονός.

Τα έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο: Με το μεγάλο αιολικό φορτίο που διαθέτουν τα Κύθηρα αποτελούν το μήλον της Έριδος για πολλούς.

Χρειάζεται εκρήγορση και αποφασιστικότητα. Στο επόμενο διάστημα θα φιλοξενήσουμε τις προτάσεις και τις απόψεις φορεών και πολιτών πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα με αναφορά στα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα. Μέχρι τότε τα μάτια μας… δεκατέσσερα.

Kythera.News

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img