Με μία νέα λίστα, οι βρετανικοί Times παροτρύνουν τους αναγνώστες τους να συνεχίσουν τις διακοπές τους, να αποφύγουν τα πολυπληθή μέρη και να προτιμήσουν Greek islands που προσφέρουν χαλαρωτικές στιγμές and θυμίζουν τη μαγεία της ελληνικής μυθολογίας.
Αναλυτικότερα, ο κατάλογος των Times τοποθετεί την Άνδρο στην κορυφή για την αυθεντικότητά της, την εντυπωσιακή φύση, them καλόκαρδους κατοίκους and the μονοπάτια.
Η λίστα περιλαμβάνει:
- τη Φολέγανδρο for the ηλιοβασιλέματα,
- τη Νίσυρο για τη θέα στο ηφαίστειο,
- τη Syros for πολιτιστικές αναζητήσεις,
- the Μεγανήσι for γαλήνιες αποδράσεις.
Τον «δεκάλογο» των ήρεμων προορισμών συμπληρώνουν:
- η Alonnisos for the άγρια φύση,
- η Milos for the μοναδικά τοπία,
- η Πάτμος for the πανέμορφες παραλίες and the μυστηριακό κλίμα της,
- the Αγκίστρι for εκδρομές,
- τα Kythera for the ειδυλλιακό περιβάλλον τους.
«Έχουμε ξεκινήσει μια διαρκή και οργανωμένη προσπάθεια εξωστρέφειας, καθώς η Άνδρος προσφέρει στην μετά-Covid εποχή όσα αναζητά ο Έλληνας αλλά ξένος ταξιδιώτης όπως δραστηριότητες στη φύση, ένα μείγμα ερημικών και οργανωμένων παραλιών και προπάντων, αυθεντική φιλοξενία. Μετά από μία ικανοποιητική σεζόν, οι τουριστικές ροές συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.
«Η έντονη θρησκευτικότητα, τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO μαζί με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος δημιουργούν ένα συνδυασμό εμπειριών που δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους ταξιδιώτες από Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα υποδομής, τουριστικές δράσεις και πολιτιστικές πρωτοβουλίες εμπλουτίζουν το αφήγημα μας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας,» επισημαίνει ο δήμαρχος Πάτμου, Λευτέρης Πέντες.











