Πέμ, 15 Ιαν 2026
13.9 C
Kythera

Συνεχίζεται η αρχαιολογική έρευνα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, ξεκίνησε τις εργασίες της η αποστολή για την αρχαιολογική έρευνα στο περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το εμπορικό πλοίο που ναυάγησε στα Antikythera τον 1ο αι. π.Χ., παίρνοντας στο βυθό της θάλασσας μοναδικά έργα τέχνης, αλλά και τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή του κόσμου, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, θα γίνει για μία ακόμη φορά το «θέατρο των επιχειρήσεων» για τους αρχαιολόγους.

Η επί χρόνια Διευθύντρια της έρευνας, Δρ. Αγγελική Σίμωσι, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, συμπράττει με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Lorenz Baumer, για τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας σε έναν χώρο που ακόμα «κρύβει μυστικά». Πλαισιώνονται από μια έμπειρη ομάδα καταδυόμενων αρχαιολόγων και δυτών, προκειμένου να προχωρήσουν αποτελεσματικά οι εργασίες στο βάθος των περίπου 50 μ. όπου βρίσκεται το ναυάγιο.

Την αρχαιολογική αποστολή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων στηρίζει για μία ακόμη χρονιά ο Municipality of Kythira, ενώ το  Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, στηρίζει την προσπάθεια, παραχωρώντας για τις ανάγκες της έρευνας το πλοίο «Typhoon».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Σε «ψηφιακό θόρυβο», ο οποίος προκλήθηκε, λόγω αποσυγχρονισμού, σε...
00:02:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών

«Η σημερινή, πολύ ουσιαστική και ειλικρινής συνάντηση με εκπροσώπους...
02:28:40

Αγία Πελαγία στο επίκεντρο της Λογοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής

Με αναφορά στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img