Παρ, 26 Δεκ 2025
15.2 C
Kythera

Σύλλογος Cerigo για τον αερολιμένα Κυθήρων: Συνεχίζονται οι επαφές για την μελέτη κατασκευής

Με δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων των Κυθήρων ενημερώνει για τις επαφές που έχει με τους φορείς σχετικά με την μελέτη αναβάθμισης του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων. Διαβάστε παρακάτω:

PRESS RELEASE

Στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας και των εξειδικεύσεων του Διοικ. Συμβουλίου, για την ανάληψη άμεσων και δεσμευτικών πρωτοβουλιών, που αφορούν στο θέμα της επέκτασης του διαδρόμου προσγειώσεων και απογειώσεων του αεροδρομίου Κυθήρων σας ενημερώνουμε τα εξής:

Μετά τις επισκέψεις εργασίας του προεδρείου του Συλλόγου μας, σε Υ.Π.Α (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και Αντιπεριφέρεια Νήσων – όπου με καλή διάθεση και συνεργασία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία εκκρεμότητες του παρελθόντος, πραγματοποιήθηκε χθες ως επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής και έναυσμα για την τελική λύση του θέματος, διευρυμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Σ. Βοιδονικόλα και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Γ Σελίμη. Από τον Σύλλογό μας παραβρέθηκαν η Πρόεδρος Β. Ράϊκου, ο Γεν. Γραμματέας Ε. Σταμάτης και ο Αν. Γεν. Γραμματέας Π. Χατζηγιάννης.

Αφού διευκρινίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την πορεία του θέματος και έγινε κατανοητή από όλους η σημασία του συγκεκριμένου έργου όχι μόνο για τον Τουρισμό, αλλά  ακόμη και την ασφαλή ανάπτυξη όλου του νησιού, αποφασίστηκαν στο μέτρο που μας αφορά, τα περαιτέρω βήματα. Διαπιστώσαμε με ευχαρίστηση ότι αποτελεί πλέον κοινή και ανυποχώρητη βούληση η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου των Κυθήρων και εργαλείο αναβάθμισης μια σειράς τοπικών αναπτυξιακών δράσεων. Αφορά ολόκληρη την κοινωνία των Κυθήρων και όχι μόνο τους επαγγελματίες του Τουρισμού. Σε συνδυασμό με άλλες δράσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις των Τοπικών Θεσμών μπορεί να αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας αναβάθμισης και όχι υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της ανάδειξης των Συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νησιού. Ως συγκεκριμένος στόχος – με την ουσιαστική πάντα συνδρομή του Δήμου μας αφού υπάρχει κοινή πορεία – ορίστηκε, μέσα στο καλοκαίρι η υπογραφή μεταξύ Περιφέρειας και Εγχωρίου Περιουσίας της προβλεπόμενης Προγραμματικής Σύμβασης που πλέον θα αφορά την οριστική Τεχνική Μελέτη του Έργου. Στη πορεία αυτή η συστράτευση όλων μας είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img