Τρί, 17 Φεβ 2026
14.1 C
Kythera

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα οι καταναλωτές έχουν αποταμιεύσεις

Ο απερχόμενος επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, έβαλε τέλος στις οποίες ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δημοσιονομικής χαλαρότητας και τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει το 2023 να επιτύχει primary surplus κοντά στο συμφωνημένο στόχο.

«Η δημοσιονομική σύνεση είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους και της εμπιστοσύνης της αγοράς» ώστε να επιτύχει άνοδο της επενδυτικής βαθμίδας από τους οίκους αξιολόγησης, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σε συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο» και στο «Capital.gr».

«Οι καταναλωτές συσσώρευσαν ένα σημαντικό απόθεμα αποταμιεύσεων κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας, αποταμιεύσεις που υπερβαίνουν αυτό που θα είχαν συσσωρεύσει χωρίς την πανδημία. Αυτό το πρόσθετο απόθεμα αποταμιεύσεων μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της μείωσης της αγοραστικής δύναμης που προκαλείται από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας», τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ, σχετικά με...
00:00:28

Βαρύ πένθος για τον Παναγιώτη Στάθη – «Πριν βγούμε στον αέρα έμαθα ότι έχασα τη μητέρα μου»

Βαρύ πένθος για τον Παναγιώτη Στάθη καθώς πέθανε η μητέρα του. O παρουσιαστής...

Πέθανε η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, εμβληματική μορφή της ελληνικής και ευρωπαϊκής...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img