Παρ, 26 Δεκ 2025
15.2 C
Kythera

Πρωτοδικείο: «Ψευδείς και συκοφαντικές» οι αναρτήσεις Κουρτάκη για το εξοχικό

Το Δικαστήριο υποχρεώνει τον εκδότη των Παραπολιτικών να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση και να προβεί σε νέα ανάρτηση που θα αποκαθιστά την αλήθεια.

Ψευδείς και συκοφαντικές έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τις αναρτήσεις του δημοσιογράφου και εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη, αναφορικά με την εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή ως προς την ουσία της την αγωγή που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποχρεώνει τον εκδότη των Παραπολιτικών να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση από το λογαριασμό του στο Twitter, καθώς και να προβεί σε νέα ανάρτηση που θα αποκαθιστά την αλήθεια.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του εκδότη της εφημερίδας Παραπολιτικά περί δήθεν «μετακόμισης» του Αλέξη Τσίπρα από την Κυψέλη στο Σούνιο, περί δήθεν αγοράς πολυτελούς βίλαςπερί δήθεν πολυτελούς επισκευής από μεγάλη κατασκευαστική εταιρείαπερί δήθεν μεταχρονολογημένης κατασκευής «ενοικιαστηρίου συμβολαίου», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως τα όσα δημοσίευσε ο εναγόμενος ήταν «επινοήσεις» και ότι τελούσε «εν γνώσει της αναλήθειάς τους».

Το Δικαστήριο υποχρεώνει τον Γιάννη Κουρτάκη:

a) να αποαναρτήσει – διαγράψει από τον παραπάνω προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter την επίδικη ανάρτηση με το εξής περιεχόμενο: «Είναι αργά για να φτιάξουν ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Όπως είναι σχετικά αργά για να βρουν άκρη πώς πληρώθηκαν τα μηνιαία τιμήματα. Και αυτό που είναι δύσκολο είναι να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής του ακινήτου. Γενικώς, είναι αργά».

b) Να προβεί σε ανάρτηση (tweet) στον προσωπικό λογαριασμό του με το εξής κείμενο: «Δημοσίευση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έγινε εν μέρει δεκτή η υπ’ αριθ. 3857/156/2021 αγωγή του Αλεξίου Τσίπρα σε βάρος μου», με συνημμένα επ’ αυτής της ανάρτησης φωτογραφικά αρχεία, επί των οποίων θα αποτυπώνεται το πλήρες σκεπτικό της παρούσας απόφασης εντός 15 ημερών από την επίδοσή της σε αυτόν.

Το Δικαστήριο έκρινε μάλιστα την απόφαση προσωρινά εκτελεστή και σε περίπτωση μη εκτέλεσής της ο εναγόμενος «καταδικάζεται σε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ και προσωπική κράτηση τριών μηνών».

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της αποζημίωσης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατέθεσε το πλήρες δικαστικό ένσημο, δεδομένου ότι επιθυμία του ήταν η αποκατάσταση της αλήθειας, η ηθική του δικαίωση και όχι η οικονομική εξόντωση του δημοσιογράφου.

Επισημαίνεται ότι για την αντίστοιχη υπόθεση κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση του δικαστηρίου στην αγωγή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img