Πέμ, 25 Δεκ 2025
15.4 C
Kythera

Proud of the National Rugby Team and... Aphrodite of Kythira!

Οι Κυθήριοι όπου γης μπορούν να είναι περήφανοι για την εθνική ομάδα ράγκμπι λιγκ (συμμετέχουν και ομογενείς μας από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία), η οποία έκανε το παρθενικό ταξίδι σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περήφανοι για τον διεθνή  σεβασμό στην ομάδα αλλά και για το brand “Kythera – Aphrodite” που έφεραν στις εμφανίσεις τους οι ποδοσφαιριστές μας.

Ας δούμε πρώτα την συμμετοχή

Παρ’ ότι οι υποχρεώσεις της ολοκληρώθηκαν με πολύ βαριά ήττα από τα χέρια της οικοδέσποινας Αγγλίας, η οποία δεν έριξε ποτέ τον ρυθμό της κι επικράτησε με 94-4 αυτή η πρώτη συμμετοχή σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη του αθλήματος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ομογενειακές μας κοινότητες.

The Άγγλοι πανηγύρισαν για την εντυπωσιακή (94-4) νίκη τους επί της Ελλάδας, τη μεγαλύτερη (σε σκορ) που πέτυχαν ποτέ, όμως δεν παρέλειψαν να πλέξουν το εγκώμιο των αντιπάλων τους. «Το ράγκμπι λιγκ ήταν παράνομο στην Ελλάδα, μέχρι πριν από 5 χρόνια. Η παρουσία της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν, από μόνη της, ένα αξιοθαύμαστο κατόρθωμα», έγραψε ο Guardian, που φιλοξένησε τις κολακευτικές δηλώσεις του προπονητή της Αγγλίας, Σέιν Γουέιν, για το μαχητικό πνεύμα το οποίο επέδειξε η ελληνική ομάδα το Σάββατο στο βροχερό Σέφιλντ.

Έκπληξη για την έμμεση προβολή των Κυθήρων

Όπως είχε γίνει γνωστό σε προηγούμενο δημοσίευμα, η Εθνική Ελλάδος Ράγκμπι αγωνίστηκε στο στο Rugby League World Cup με τα «Κύθηρα» στη φανέλα. Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα φαίνεται η φανέλα του διεθνή Θοδωρή Νιανιάκα, στην πίσω όψη της οποίας είναι τυπωμένη η ονομασία της θεάς των Κυθήρων Αφροδίτης. Αυτή η διπλή προβολή των brand των Κυθήρων έγινε με πρωτοβουλία του Κυθήριου ομογενή από την Αυστραλία Nick Politis, ο οποίος επέλεξε να γίνει μεγάλος χορηγός της εθνικής μας και με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον τόπο καταγωγής του. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τα Κύθηρα να προβάλλονται και με αυτόν τον τρόπο σε διεθνείς διοργανώσεις. Μακάρι το νησί να είχε και περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες και διακρίσεις. Ευχή εκτός από διαφημίσεις το νησί να αποκτήσει πολλές αθλητικές διακρίσεις στα επόμενα χρόνια.

 

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
00:06:33

Ο Ολυμπιακός στις 100 πιο ακριβές ομάδες σε όλο τον κόσμο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ανάμεσα στους 100 πιο ακριβούς συλλόγους...

Η εκεχειρία στη Γάζα επαναφέρει διστακτικά το πνεύμα των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ

Υπό τους ήχους γκάιντας και τυμπάνων, Παλαιστίνιοι πρόσκοποι παρέλασαν...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img