The Friends of Kythera Museums on the visit of the Australian Ambassador

Την Παρασκευή 27 Μαΐου, με την ευκαιρία της επίσκεψης στα Κύθηρα του Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Αθανάσιου Σπύρου, το Σωματείο των Φίλων Μουσείων Κυθήρων οργάνωσε εκδήλωση στο ανοιχτό θεάτρο του ‘Hidden Retreats’, που βρίσκεται στον Άγιο Προκόπιο στην Πλατιά ‘Αμμο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του έργου του Σωματείου και ειδικότερα των αρχιτεκτονικών σχεδίων του υπό δημιουργία Μουσείου Μετανάστευσης Κυθήρων στην Αγία Πελαγία. 

Το Σωματείο των Φίλων Μουσείων Κυθήρων μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο Κυθήρων, χρηματοδοτεί και συντονίζει την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής, της μουσειολογικής και της μουσειογραφικής μελέτης για το Μουσείο. 

Το έργο αυτό έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα. 

Το όραμα των Φίλων Μουσείων Κυθήρων για τη δημιουργία του Μουσείου ανέπτυξε η πρόεδρος του Σωματείου κυρία Ελένη Τζωρτζοπούλου μέσα σε κλίμα συγκίνησης και προσμονής για τη στιγμή που η ιστορία κάθε μετανάστη που έχει σχέση με τα Κύθηρα θα βρει τη θέση της στο Μουσείο Μετανάστευσης. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Στράτος Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χαράλαμπος Σούγιαννης και κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Π.Α. κ. Γεώργιος Κασιμάτης, εκπρόσωποι Δημοτικών αρχών καθώς και πρόεδροι τοπικών φορεών και συλλόγων. 

Ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους καλεσμένους είχε ο κ. Γεώργιος Καψάνης γιος του αείμνηστου Παναγιώτη Καψάνη. Ο Παναγιώτης Καψάνης τη δεκαετία του ’50 δώρισε ένα οικόπεδο στην κοινότητα της Αγίας Πελαγίας για να κτιστεί Δημοτικό Σχολείο. Όταν το σχολείο έπαψε να λειτουργεί το οικόπεδο πέρασε στην κυριότητα του Δήμου Κυθήρων. Σε αυτό το οικόπεδο μετά την ολοκλήρωση των μελετών πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος στην ανέγερση του Μουσείου. 

Σήμερα με καμάρι η οικογένεια Καψάνη, οι ίδιοι μετανάστες, περιμένουν με πολύ ενθουσιασμό τη λειτουργία του Μουσείου Μετανάστευσης. 

 ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ, Καραβάς, Κύθηρα, ΤΚ 802 00 Τηλ: 27360 33588 Email: fmk@email.com 

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img