Πέμ, 15 Ιαν 2026
13.9 C
Kythera

Ο Αλ. Τσίπρας ο μοναδικός πολιτικός που θα συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Λούλα πριν την ορκωμοσία

Συνάντηση με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας, Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στην Μπραζίλια στις 17:00 το απόγευμα τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος).

Η συνάντηση πραγματοποιείται την παραμονή της ορκωμοσίας του Λούλα και όπως σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «εν μέσω πυρετωδών διεργασιών για την σύνθεση της κυβέρνησης της Βραζιλίας που θα οδηγήσει την χώρα μακριά από την σκοτεινή περίοδο Μπολσονάρο, κατά την οποία κυριάρχησαν οι νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πολιτικές, η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και η περιβαλλοντική καταστροφή».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός πολιτικός που θα συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Λούλα πριν την ορκωμοσία του, γεγονός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας στον ρόλο που διαδραματίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τη διαμόρφωση των προοδευτικών πολιτικών». Χαρακτηριστικό, προσθέτουν «είναι επίσης το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκλήθη να παραστεί και στην ειδική υψηλή δεξίωση αμέσως μετά την ορκωμοσία του Λούλα την 1η Ιανουαρίου, στην οποία έχουν κληθεί δεκάδες ηγέτες κρατών, τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσουν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μαζί με τους Πέπε Μουχίκα και Ταμπαρέ Βάσκες, πρώην προέδρους της Ουρουγουάης, και τον Έβο Μοράλες, πρώην πρόεδρο της Βολιβίας, είναι οι μοναδικές πολιτικές προσωπικότητες από το διεθνές στερέωμα, που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω δεξίωση και δεν κατέχουν το αξίωμα αρχηγού κράτους».

Στην Μπραζίλια καταφθάνουν αρχηγοί κρατών από την Ευρώπη, που θα συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη δεξίωση, επικεφαλής πολυμελών και υψηλών εθνικών αντιπροσωπειών, αναδεικνύοντας τη σημασία της ανάληψης της προεδρίας της Βραζιλίας από τον Λούλα. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ (τον συνοδεύουν δύο υπουργοί και ένας υφυπουργός αρμόδιοι για θέματα περιβάλλοντος και διεθνούς οικονομικής συνεργασίας), ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’ (συνοδεύεται στην Μπραζίλια από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ισπανίας Γιολάντα Ντίαζ) και ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα (τον συνοδεύει ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών).

Η ορκωμοσία του Λούλα θα φέρει στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας τους προέδρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών της Λατινικής Αμερικής, που δεν προέρχονται μόνον από το προοδευτικό πολιτικό στρατόπεδο. Ανάμεσα στους προέδρους που θα παρακολουθήσουν την ορκωμοσία και θα συμμετάσχουν στην δεξίωση των ηγετών είναι ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντεζ, της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς, της Βολιβίας Λουίς ‘Αρτσε, του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο και της Ουρουγουάης Λουίς Λακάγιε Που. Στην Μπραζίλια επίσης θα ταξιδέψουν κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη για την ορκωμοσία του Λούλα.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Σε «ψηφιακό θόρυβο», ο οποίος προκλήθηκε, λόγω αποσυγχρονισμού, σε...
00:02:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών

«Η σημερινή, πολύ ουσιαστική και ειλικρινής συνάντηση με εκπροσώπους...
02:28:40

Αγία Πελαγία στο επίκεντρο της Λογοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής

Με αναφορά στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img