Πέμ, 15 Ιαν 2026
11.7 C
Kythera

Νίκος Ανδρουλάκης από Κύθηρα: «Πολιτική αλλαγή τώρα. Πρέπει να φύγουν γιατί είναι επικίνδυνοι»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για σκάνδαλα και ατιμωρησία – Ειδικά μέτρα για υγεία, ακρίβεια και περιφερειακή ανάπτυξη παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στα Κύθηρα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σε μια ομιλία με έντονο πολιτικό αλλά και τοπικό χαρακτήρα. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται «πολιτική αλλαγή» και παρουσίασε το σχέδιο «Μια Ελλάδα για όλους», το οποίο –όπως είπε– βασίζεται σε προτάσεις από περιφερειακές συνδιασκέψεις και τοπικούς φορείς.

Στο επίκεντρο της κριτικής του βρέθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία χαρακτήρισε «υποκριτική και επικίνδυνη», κατηγορώντας την ότι συγκαλύπτει σκάνδαλα, εργαλειοποιεί τους θεσμούς και προσβάλλει ακόμη και τη μνήμη των νεκρών, όπως στην περίπτωση της  εξεταστικής επιτροπής. Επανέφερε το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, μιλώντας για «κλοπή επιδοτήσεων από τον πρωτογενή τομέα» μέσω κυκλωμάτων που ζημίωσαν αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις φυσικές καταστροφές, σημειώνοντας ότι «η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε να επενδύσει στην πρόληψη. Σχολίασε πως ακόμη και έργα τοπικής πολιτικής προστασίας που είχαν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης απεντάχθηκαν, αφήνοντας περιοχές όπως τα Κύθηρα εκτεθειμένες.

Σε τοπικό επίπεδο, στάθηκε στην ανάγκη στήριξης της νησιωτικότητας με ειδικά σχέδια ανάπτυξης για τουρισμό, πρωτογενή τομέα και μεταποίηση. Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο του νησιού και μίλησε για την υποστελέχωση του ΕΣΥ, προτείνοντας οικονομικά κίνητρα ώστε γιατροί και υγειονομικοί να επιλέγουν να εργαστούν στην περιφέρεια. Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα της στέγασης και των μεταφορών ως κομβικά για την ποιότητα ζωής στα νησιά.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, πρότεινε μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και ειδικά καθεστώτα για τα νησιά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στηρίζει τα δημόσια έσοδα στη διατήρηση υψηλών τιμών.

Κλείνοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει κοστολογημένο πρόγραμμα και ζήτησε «να φύγουν οι επικίνδυνοι» για να μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία και την ακρίβεια, προτάσσοντας μια πολιτική που θα σέβεται τον πολίτη, τη δημοκρατία και τις τοπικές κοινωνίες.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Σε «ψηφιακό θόρυβο», ο οποίος προκλήθηκε, λόγω αποσυγχρονισμού, σε...
00:02:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών

«Η σημερινή, πολύ ουσιαστική και ειλικρινής συνάντηση με εκπροσώπους...
02:28:40

Αγία Πελαγία στο επίκεντρο της Λογοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής

Με αναφορά στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img