Πέμ, 25 Δεκ 2025
15.4 C
Kythera

Νέα Χρηματοδότηση για το Λιμενικό Ταμείο

Εγκρίθηκε νέα χρηματοδότηση ύψους 82.200€ με δικαιούχο το Municipal Port Fund of Kythira για την υλοποίηση της πρότασης «Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων» από το Ε.Π. «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER «Πολιτισμός & Περιβάλλον “Εν Πλω”» που υλοποιείται με επιτυχία στους νησιωτικούς Δήμους της Περιφέρειας Αττικής από το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής.

Η πρόταση του ΔΛΤ Κυθήρων προβλέπει την υλοποίηση δράσεων με σκοπό την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας για τους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων.  Πιο συγκεκριμένα η πρόταση αναβάθμισης των υποδομών του ΔΛΤ Κυθήρων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  1. Σύγχρονους Πυλώνες Ηλεκτροδότησης και Υδροδότησης Σκαφών (pillars), οι οποίοι θα εγκατασταθούν στις βασικές λιμενικές υποδομές για την εξυπηρέτηση των σκαφών, τόσο των διερχομένων όσο και των επαγγελματιών αλιέων που ελλιμενίζονται σε αυτές.
  2. Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Προβολής Λιμενικών Υποδομών, μέσω του οποίου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα έχει σε πραγματικό χρόνο πλήρη εικόνα για τις θέσεις ελλιμενισμού και την δυνατότητα να προβάλλει μέσω διαδικτύου πληροφορίες για την διαθεσιμότητα θέσεων και άλλων υπηρεσιών σε κάθε ενδιαφερόμενο.
  3. Εξοπλισμό για τον χώρο αναμονής επιβατών στο Λιμάνι Διακοφτίου, ώστε να εκσυγχρονιστεί και να καταστεί απολύτως λειτουργικός τόσο για τους θερινούς όσο και για τους χειμερινούς μήνες.

Πλέον, μετά και τη νέα αυτή χρηματοδότηση, το Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων έχει καταστεί δικαιούχος χρηματοδοτήσεων συνολικού ύψους 641.220€, που αναλύονται ως εξής:

  • 000€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για την εκπόνηση μελετών συντήρησης και αναβάθμισης των Λιμένων Αγίας Πατρικίας, Αγίας Πελαγίας, Αλιευτικού Καταφυγίου Διακοφτίου και για τις μελέτες κατασκευής αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στον Πίσω Γιαλό Καψαλίου.
  • 000€ από την Περιφέρεια Αττικής για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης του Λιμένα Πλ. Άμμου, του Αλιευτικού Καταφυγίου Καψαλίου και για τη διερεύνηση της τοποθέτησης ναύδετου στο Καψάλι σε επίπεδο προμελέτης.
  • 000€ από το ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας για την υλοποίηση των υποδομών ISPS στο Λιμένα Καψαλίου.
  • 200€ από το Ε.Π. «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Όλα τα παραπάνω θα δημοπρατηθούν με βάση τις διατάξεις του Ν.4412/2016 όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα, ωστόσο, κρίσιμο παράγοντα για την ταχεία ολοκλήρωσή τους αποτελεί η έλλειψη προσωπικού, καθώς όπως είναι γνωστό το Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει κανέναν μόνιμο υπάλληλο και η λειτουργία του υποστηρίζεται με δάνειο προσωπικό από τον επίσης υποστελεχωμένο Δήμο μας. Το γεγονός αυτό, που παρατηρείται στην πλειοψηφία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων ανά την Ελλάδα, έχει τεθεί στα συλλογικά όργανα της ΚΕΔΕ και από το Δήμαρχό μας κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, με το αίτημα άμεσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Ο Δήμος Κυθήρων θα συνεχίσει με συστηματικό τρόπο την προσπάθεια αξιοποίησης κάθε δυνατότητας χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
00:06:33

Ο Ολυμπιακός στις 100 πιο ακριβές ομάδες σε όλο τον κόσμο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ανάμεσα στους 100 πιο ακριβούς συλλόγους...

Η εκεχειρία στη Γάζα επαναφέρει διστακτικά το πνεύμα των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ

Υπό τους ήχους γκάιντας και τυμπάνων, Παλαιστίνιοι πρόσκοποι παρέλασαν...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img