Μανώλης Χάρος: Η έκθεση «Αναδρομική Αυγούστου» στη Follow Your Art gallery

Η Follow Your Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου, με τίτλο ”August Retrospectiva – Αναδρομική Αυγούστου” στο χώρο της, στο Καψάλι Κυθήρων.

Στην έκθεση ‘August Retrospectiva – Αναδρομική Αυγούστου’, θα έρθουμε σε επαφή με έργα του καλλιτέχνη που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε 30 χρόνια, στα Κύθηρα.

Αντικατοπτρίζεται το πνεύμα του τόπου και του μήνα Αυγούστου, με την εικαστική γραφή του καλλιτέχνη, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα στο χρόνο με την χρήση της χαρακτικής και της ζωγραφικής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, με έργα που υπογράφει ο Μανώλης Χάρος, θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 5 Αυγούστου, στις 21:00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Αυγούστου.

Μανώλης Χάρος – Πληροφορίες για τον εικαστικό

Ο Manolis Charos γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1960. Μεγάλωσε στην Αθήνα και το 1977 πήγε στο Παρίσι στην École nationale supérieure des Beaux-Arts. Το 1982 πήρε Δίπλωμα με βαθμό Άριστα και συνέχισε κάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα στην École nationale supérieure des Arts Décoratifs, ασχολούμενος με την επικοινωνία της εικόνας (visual communication).

Το 1984 τιμήθηκε με το Βραβείο «Prix des Fondations» από την École nationale supérieure des Beaux-Arts. Μέχρι σήμερα περνά μέρος του χρόνου του στο Παρίσι, εκδίδοντας και δημοσιοποιώντας εκεί, σχεδόν το σύνολο του χαρακτικού του έργου. Αρκετά χαρακτικά του βρίσκονται στο Cabinet des estampes της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας (BNF). Το 1991 ταξίδεψε στις ΗΠΑ, όπου η βότκα Absolut χρησιμοποίησε έργα του για τη διαφημιστική της εκστρατεία. Τα έργα αυτά βρίσκονται στο Μουσείο Οίνου και Οινοπνεύματος στη Στοκχόλμη.

Το 1994 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Art Festival Cagne sur Mer στη Γαλλία. Το 1998 τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για καλλιτέχνη κάτω των 40 ετών. Το 2000-01 ήταν προσκεκλημένος στο Princeton University στις ΗΠΑ. Το 2011 παρουσίασε τους «Μύθους του Αισώπου» και το 2019 την έκθεση «Το νησί των θησαυρών» στο Μουσείο Μπενάκη. Ατομικές εκθέσεις έχει κάνει, εκτός από την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Παρίσι, την Μπολόνια και το Λονδίνο. Έργα του βρίσκονται σε μεγάλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, καθώς και σε δημόσιες συλλογές Μουσείων εντός και εκτός Ελλάδας. Επίσης, έργα του εμφανίζονται σε οίκους δημοπρασιών στο Λονδίνο (Bonham’s, Sotheby’s), στο Παρίσι κ.α.

Date:

Τοποθεσία:

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img