Παρ, 05 Δεκ 2025
16.2 C
Kythera

Η Liberation ραπίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που βρίσκεται στο Παρίσι

O Αυστριακός Ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Χάιντε, αναρωτιέται: «Γιατί είναι εύκολο να παρακολουθούνται πολίτες στην Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο να καταστεί αυταρχικό κράτος;».

Την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Παρίσι για να συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν, η γαλλική εφημερίδα Liberation τον ραπίζει και μάλιστα με ηχηρό τρόπο. Δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Στην Ελλάδα η ακροδεξιά είναι επικεφαλής του “βαθέος κράτους”».

Το δημοσίευμα της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας επιβεβαιώνει πως δεν έχει τέλος ο διεθνής διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Η γαλλική εφημερίδα ξεκινά το δημοσίευμα με τις νέες αποκαλύψεις του Χρήστου Σπίρτζη την περασμένη Παρασκευή για παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου με το Predator. «Η νέα αποκάλυψη σφίγγει τη θηλιά γύρω από τον πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας», επισημαίνει η Liberation ενώ θέτει ερωτήματα για το τεράστιο σύστημα ελέγχου που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την κορυφή του κράτους.

Θυμίζει επίσης την προαγωγή της Μαριάνθης Παγουτέλη ως αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, που «θρηνούσε σε blog “που ο Χίτλερ δεν εξολόθρευσε εντελώς τους Εβραίους”», υπενθυμίζοντας ότι το 2007 είχε ζητήσει την αθώωση ενός «διαβόητου αρνητή του Ολοκαυτώματος, του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συγγραφέα του βιβλίου “Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια”, για ρατσιστικά σχόλια και υποκίνηση μίσους. Δικηγόρος του ήταν ο γιος του, Θάνος Πλεύρης… πλέον υπουργός Υγείας!» παρατηρεί, ενώ σημειώνει ότι η προαγωγή της δικαστικού έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η Liberation, που επισημαίνει ότι στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχονται καθημερινά στο φως καθώς και νέα θύματα παρακολούθησης, έχει μιλήσει με καθηγητές Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και τη Γαλλία, δημοσιογράφους μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Ψαρράς της «Εφ.Συν.» που έχει κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τη Μαριάνθη Παγουτέλη, αλλά και με ευρωβουλευτές, μέλη της επιτροπής PEGA, μεταξύ των οποίων ο Αυστριακός των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Χάιντε, ο οποίος αναρωτιέται: «Γιατί είναι εύκολο να παρακολουθούνται πολίτες στην Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο να καταστεί αυταρχικό κράτος;».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Κυθήρων:Μετά την Κόκκινη Προειδοποίηση που...

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε Νίκαια και Ε65

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img