The Kythira Citizens« Movement »Dynamo" joins the fight against wind turbines

Σημαντικές παρεμβάσεις στη συνεδρίαση της Περιφέρειας. Ο Μανώλης Χάρος μετέφερε το μήνυμα της κοινωνίας των Κυθήρων ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Καθώς το νησί των Κυθήρων δοκιμαζόταν και πάλι από τις φλόγες, η Κίνηση Πολιτών Κυθήρων “Δυναμό” έδωσε ηχηρό παρών στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, where ομόφωνα απορρίφθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί.

Εκπροσωπώντας την Κίνηση, ο Κυθήριος καλλιτέχνης και ενεργός πολίτης Manolis Charos παρενέβη στη συνεδρίαση, ενημερώνοντας το σώμα για τη νέα τραγωδία που εξελισσόταν στα Κύθηρα, καθώς οι πυρκαγιές επαναλαμβάνονταν στις ίδιες περιοχές του 2017. Με τη συναισθηματικά φορτισμένη παρέμβασή του, μετέφερε τη φωνή και την αποφασιστικότητα των κατοίκων που αντιτίθενται στην υποβάθμιση του τόπου τους.

Η Κίνηση «Δυναμό» υπογραμμίζει ότι ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Οι Κυθήριοι παραμένουν ενεργοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι να προστατεύσουν το φυσικό και πολιτισμικό τους κεφάλαιο απέναντι σε κάθε σχέδιο που αγνοεί τις ανάγκες και τη φωνή της τοπικής κοινωνίας. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της Κίνησης.

PRESS RELEASE-CITIZENS' MOVEMENT OF KYTHERA

Την ώρα που το νησί βίωνε τραγικές στιγμές χθές Δευτέρα 29-7, με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για τους αιολικούς σταθμούς στο νησί ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξε και το Περιφεριεακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και δίνοντάς μας μια μικρή δόση αισιοδοξίας.

Συμμετείχαν όλες οι παρατάξεις οι οποίες υπογράμμισαν με τις τοποθετήσεις τους την απόλυτη ομοθυμία των κατοίκων του νησιού και καταδίκασαν σαφώς την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπογραφή της ΕΠΜ εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην συνεδρίαση παρενέβη εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών ο συμπατριώτης μας Μανώλης Χάρος όπου με την ευκαιρία ενημέρωσε το σώμα για την αναζωπύρωση της φωτιάς που συνέβαινε ταυτόχρονα και για την τραγωδία που συνέβη ξανά, με τον ίδιο τρόπο, στις ίδιες με το 2017 τοποθεσίες στα Κυθηρα.

Επίσης την συνεδρίαση παρακολούθησε ο Ευρωβουλευτής αντιπρόεδρος της ομαδας Left στο Ευρωκοινοβούλιο, Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα των Κυθήρων στο Ευρωκοινοβούλιο, εξέδωσε δε και σχετικό Δελτίο Τύπου.

Ο Αγώνας για το νησί συνεχίζεται σε κάθε μέτωπο
Οι Κυθήριοι είναι ενωμένοι μάχιμοι παρόντες και δυνατοί.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img