Πέμ, 25 Δεκ 2025
15.3 C
Kythera

Ο Ηλιόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τους Κυθήριους για την προβληματική συγκοινωνία

Σοκ και δέος στο ναυτιλιακό ρεπορτάζ! Απρόσμενη τροπή πήρε η υπόθεση των προβληματικών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, καθώς ο Μάριος Ηλιόπουλος – ισχυρός άνδρας της SEAJETS και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, ζήτησε επισήμως συγγνώμη από τους κατοίκους των νησιών για την κατάσταση των δρομολογίων καθ’ όλο το χειμώνα, σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Kythera.News η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στα κεντρικά γραφεία της SEAJETS στον Πειραιά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με θεματική… Aqua Jewel.

«Ζητώ συγγνώμη από τους Κυθήριους για την ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και μήνες. Δεν ήθελα να χαλάσω τα καλοκαίρια σας, ούτε να προκαλέσω τον χειμερινό αποκλεισμό του νησιού. Αλλά όταν το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν πληρώνει εγκαίρως τις επιδοτήσεις, ούτε οι μεταγραφές της ΑΕΚ μπορούν να προχωρήσουν, ούτε τα πλοία να ταξιδέψουν.»

Η δήλωση, που παραπέμπει σε πρόσφατη ανάλογη συγγνώμη του για την ΑΕΚ, προκάλεσε έκπληξη στους δημοσιογράφους αλλά και στην τοπική κοινωνία. Ο Ηλιόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «τώρα πρέπει να πεισμώσουμε περισσότερο» και δεσμεύτηκε πως τα Κύθηρα θα αποκτήσουν σύντομα «πρωταθλητισμό στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις», κάνοντας λογοπαίγνιο με τις επιδόσεις της αγαπημένης του ομάδας.

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο έγινε σε κλίμα «δηλωμένης μετάνοιας» και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρχαλάκης αποδέχθηκε τη συγγνώμη και απέσυρε τη μήνυση που είχε υποβάλει κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών.

Στη φωτογραφία από τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Κυθήρων εμφανίζεται εμφανώς αδυνατισμένος – κάτι που, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, οφείλεται τόσο στο ιδιαίτερα κοπιαστικό πρόγραμμα των τελευταίων εβδομάδων, όσο και στη νηστεία της Σαρακοστής, την οποία τηρεί αυστηρά ως προσωπική πνευματική άσκηση. Όπως σχολίασε ο ίδιος χαριτολογώντας, «ακόμα και το Aqua Jewel να μην έρχεται, εγώ τη νηστεία δεν τη σπάω».

Όπως δήλωσε αργότερα:

«Η συγγνώμη του κ. Ηλιόπουλου ήταν ειλικρινής. Ένα “συγγνώμη” δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά είναι μια αρχή. Τώρα ελπίζουμε να αρχίσουν τα δρομολόγια πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι… ή τουλάχιστον πριν αρχίσει η επόμενη σεζόν της Super League».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες, ο Ηλιόπουλος πρότεινε και την δρομολόγηση ενός νέου ταχύπλοου για τα Κύθηρα που θα το ονομάσει “ΚΥΘΗΡΑ SUPERFAST”, με ανταπόκριση και με την Καλαμάτα και δυνατότητα σύνδεσης με drone service για Αντικύθηρα.

Τι ακολουθεί στα επόμενα δρομολόγια;

• Κάθε νέο δρομολόγιο θα ξεκινά με τον ύμνο της ΑΕΚ σε remix από τον DJ Summer.

• Όλοι οι επιβάτες θα λαμβάνουν φατουράδα καλωσορίσματος, προσφορά του Δήμου Κυθήρων και ένα κομποσχοίνι για προσευχή, προσφορά της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η επίσκεψη της 31ης Μαρτίου άφησε ανοιχτούς πολλούς συμβολισμούς. Όπως επισημαίνουν έμπειροι παρατηρητές της ναυτιλίας: Πρωταπριλιά είναι. Μην το πάρετε και πολύ στα σοβαρά…

487400760 122152870400554129 4783009212547621593 n

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
00:06:33

Ο Ολυμπιακός στις 100 πιο ακριβές ομάδες σε όλο τον κόσμο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ανάμεσα στους 100 πιο ακριβούς συλλόγους...

Η εκεχειρία στη Γάζα επαναφέρει διστακτικά το πνεύμα των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ

Υπό τους ήχους γκάιντας και τυμπάνων, Παλαιστίνιοι πρόσκοποι παρέλασαν...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img