Fairuz, the Lebanese diva, is celebrating her 90th birthday

Τελευταίος εν ζωή θρύλος του αραβικού τραγουδιού, η Φαϊρούζ γιόρτασε σήμερα τα 90ά γενέθλιά της, την ώρα που η χώρα της, ο Λίβανος τον οποίο ύμνησε τόσο πολύ, έχει βυθιστεί σε έναν αιματηρό πόλεμο μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Το διαδίκτυο πήρε φωτιά από τα τραγούδια της και τους χρήστες που έστελναν τις καλύτερες ευχές τους στη Φαϊρούζ, σπάνιο σύμβολο εθνικής ενότητας στη διχασμένη χώρα, και τα μέσα ενημέρωσης από κάθε πλευρά τής απέτιαν φόρο τιμής.

Το 2020, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που πραγματοποιούσε επίσκεψη στη Βηρυτό, είχε μεταβεί στην κατοικία της Φαϊρούζ και της είχε απονείμει το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.

“Σε αυτήν που ενσαρκώνει την ψυχή αυτής της περιοχής με αξιοπρέπεια, ευτυχισμένα γενέθλια”, έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Instagram.

“Η φωνή της Φαϊρούζ είναι η χώρα μου”, έγραψε από την πλευρά του στο Facebook ο διάσημος Λιβανέζος συνθέτης Μαρσέλ Χαλίφε.

Μετά τις παραστάσεις της επί μισό και πλέον αιώνα από τη Βηρυτό και το Παρίσι στο Λονδίνο και στο Λας Βέγκας, η σταρ δεν εμφανίζεται δημόσια εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Το Επικίνδυνο Μυστικό του Γερακαρίου

Η αντιπυρική περίοδος έχει πλέον ξεκινήσει για τα καλά....

Κυρ. Μητσοτάκης: Γίνεται ένα πολύ αποφασιστικό βήμα αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου

Νέα δωρεά ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ από τις τέσσερις...
00:03:28

Το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού

Με ένα θερμό χειροκρότημα, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, εκπρόσωποι της...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Συνάντηση με τον νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) Πειραιά

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της...

Δήλωση του Ζαχαρία Σουρή μετά την ομόφωνη εκλογή του ως Αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιτροπής

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img