D. Kontoleon: «No to exaggeration, no to misinformation about the bazaar»

Παρεμβαίνει στο διάλογο για το παζάρι ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κοντολέων, ασκώντας κριτική στη διαδικασία του διαλόγου που επικρατεί, επισημαίνοντας ότι επικρατούν εκφράσεις παραλογισμού και υπερβολής. Ακολυθεί η δήλωση:

«Ζούμε μέσα στον παραλογισμό και τελικά με μεγάλη θλίψη διαπιστώνω ότι ο καθένας παραθέτει την ΔΙΚΗ ΤΟΥ πραγματικότητα κατά το δοκούν.

Το παζάρι του Ποταμού διαχρονικά είχε την ικανότητα και να αυτορυθμίζεται και να προσαρμόζεται στις συνθήκες που αλλάζουν διότι το παζάρι δεν είναι ένα άυλο πράγμα, έχει σάρκα και οστά και αυτά είναι οι άνθρωποι, είναι οι συμπατριώτες μας που με μεράκι, κόπο και ζήλο παράγουν και δημιουργούν για το ελάχιστο μεροκάματο που ακόμα και στις μέρες μας είναι αναγκαίο.

Το παζάρι δεν είναι μόνο ιστορία και παράδοση είναι βγαλμένο από τις ψυχές μας ,ειναι βγαλμένο από την ανάγκη του εμπορεύομαι, την ανάγκη της κοινωνικοποίησης, την ανάγκη της ανταλλαγής απόψεων ακόμα και ζυμώσεων, το παζάρι είναι το αποτύπωμα μας, είναι τα σωστά μας και τα λάθη μας, είναι η ψυχή του νησιού μας. Το παζάρι το βρήκαμε, δεν βρήκε αυτό εμάς συνεπώς οφείλουμε να το σεβαστούμε, να το προσέξουμε και κυρίως να μην το αποδομήσουμε.

Κανένας δεν έγινε πλούσιος από το παζάρι και κανένας πιο φτωχός, κανένας δεν είδε ανταγωνιστικά το παζάρι, ακριβώς το αντίθετο για κάθε επαγγελματία του Ποταμού η δουλειά του ήταν δομημένη και εξαρτημένη από το παζάρι.

Θα συνιστούσα λοιπόν λίγο προσοχή για το πώς καταθέτουμε τις απόψεις μας αλλά κυρίως πως να υπερασπιστούμε τους θεσμούς μας. Ο διάλογος, η αντικειμενική κρίση και η ορθή στάση μας είναι το οξυγόνο της κοινωνίας μας.

Όχι λοιπόν σε υπερβολές, όχι στην παραπληροφόρηση, όχι στην επιλεκτική μνήμη , μην κάνουμε το άσπρο μαύρο γιατι «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια»

Υ.Γ. Υπερβολές τύπου στο παζάρι πωλούνται στη σημερινή εποχή ζώα, δομικά υλικά, καφετιέρες που κάνουν καφέδες και φάρμακα είναι αστεία επιχειρήματα και ευτελίζουν τον θεσμό και κυρίως αυτούς που τα εκστομίζουν».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

1 COMMENT

Comments are closed.

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img