Παρ, 05 Δεκ 2025
16.4 C
Kythera

Στο αρχείο οι δικογραφίες Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου για το σκάνδαλο Novartis

Την αρχειοθέτηση  των δικογραφιών σε σχέση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο που ήταν ανάμεσα στους πολιτικούς που φέρονταν να εμπλέκονται σε δωροληψίες στην υπόθεση Novartis, αποφάσισε η Οικονομική Εισαγγελία.

Ύστερα από πέντε χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες για τις παράνομες πρακτικές της Novartis και στη χώρα μας, στις οποίες συνολικά ενοχοποιήθηκαν 10 πολιτικοί, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών, Χρήστος Μπαρδάκης, αφού μελέτησε και αξιολόγησε τις διατάξεις των επίκουρων εισαγγελέων, έκρινε πως οι φάκελοι και για τους δύο πολιτικούς για τους οποίους εκκρεμούσε η έρευνα επί μακρόν, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους, έπρεπε να κλείσει και να αρχειοθετηθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας και το αξιολόγησαν, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου. Την ίδια θέση υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε να την τελική μελέτη του φακέλου.

Ωστόσο, όσον αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε κάποιες εξηγήσεις. Παρ’ όλα αυτά, η θέση αυτή δεν υποστηρίχθηκε από τους άλλους δύο επίκουρους, ούτε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε από τον εποπτεύοντα την έρευνα κ.κ. Μπαρδάκη και Καψιμάλη αντίστοιχα.

Στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης για την αρχειοθέτηση του φακέλου της δικογραφίας που τον αφορά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

Ανοιχτή η υπόθεση Λοβέρδου

Πλέον, έχουν κλείσει οι εννιά στις 10 δικογραφίες απομένοντας μόνο ο φάκελος για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό. Η υπόθεση Λοβέρδου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη ενώ έχει ζητήσει και ο ίδιος να εκκαθαριστεί από η υπόθεση του.

Σημειώνεται ότι η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, ωστόσο μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από τον αρμόδιο εισαγγελέα, η υπόθεση εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img