Παρ, 26 Δεκ 2025
15.3 C
Kythera

Απόπειρα λογοκρισίας του Λιμενικού: «Αφαιρέστε τα βίντεο με εντολές ανωτέρων»

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών τηλεφωνικές πιέσεις από το Λιμεναρχείο Κυθήρων δέχθηκε τοπική ιστοσελίδα, για να αφαιρέσει βίντεο που δείχνει την επιβίβαση ομάδας των Κούρδων προσφύγων σε σκάφος του Λιμενικού.

Τηλεφωνικές πιέσεις από το Λιμεναρχείο Κυθήρων δέχθηκε η ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Adelin FM Κύθηρα, για να αφαιρέσει βίντεο που δείχνει την επιβίβαση ομάδας των Κούρδων προσφύγων στο σκάφος του Λιμενικού ΛΣ-143, αργά το βράδυ του Σαββάτου, όπως καταγγέλλει ο σταθμός στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στέλεχος του Λιμεναρχείου ζήτησε από τον σταθμό να κατέβουν από την ιστοσελίδα τα βίντεο, με «εντολές ανωτέρων», διαφορετικά να μπει ψευδής σημείωση «πλάνα αρχείου», κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρόκειται για βίντεο που τραβήχτηκαν το ίδιο βράδυ, λίγη ώρα πριν την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του σταθμού και έχουν επίσης δημοσιευθεί στην τοπική ιστοσελίδα kythera.news και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για βίντεο που τραβήχτηκαν το ίδιο βράδυ, λίγη ώρα πριν την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του σταθμού και έχουν επίσης δημοσιευθεί στο kythera.news και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα βίντεο βρίσκονται στη διάθεση της «Εφ.Συν.», όπως και οι φωτογραφίες από την επιβίβαση των προσφύγων που δημοσιεύουμε.

Σε επικοινωνία της «Εφ.Συν.» με το Λιμεναρχείο Κυθήρων, το τελευταίο απάντησε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες (τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεση της «Εφ.Συν.»), στο σκάφος του Λιμενικού επιβιβάστηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου, οι 58 Κούρδοι πρόσφυγες –εκ των οποίων 43 άτομα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι– που τα ξημερώματα του Σαββάτου έφτασαν στις ακτές των Κυθήρων, στην περιοχή Αβλέμονας.

According to kythera.news, κατά τη διάρκεια της επιβίβασης των προσφύγων, λιμενικός πλησίασε πολίτη και είπε με αγενή συμπεριφορά: «Σβήσε αυτό που τραβάς, σβήσε το βίντεο, θα στο πάρουμε» (εννοώντας το κινητό) και επανήλθε μετά από λίγο για να το επαναλάβει.

Όπως δείχνει το οπτικό υλικό που δημοσιοποιεί η «Εφ.Συν.», οι πρόσφυγες οδηγήθηκε πεζοί στην προκυμαία και ανέβηκαν στο σκάφος του Λιμενικού.

prosfiges kithira 4

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες κρατούνταν για ώρα εγκλωβισμένοι πίσω από το νεκροταφείο του Αβλέμονα, ενώ το Λιμενικό αρνούνταν να δώσει πληροφορίες.

prosfiges kithira 5

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές παραδέχονταν την ύπαρξη των προσφύγων στο νησί, αλλά παρέπεμπαν για τα περαιτέρω στο Λιμενικό Σώμα, παρόλο που οι πρόσφυγες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ζητήσουν άσυλο. prosfiges kithira 1

Προηγουμένως, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι με email προς όλες τις συναρμόδιες αρχές ενημέρωσε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου αποβιβάστηκαν οι 58 Κούρδοι και ζήτησε την άμεση υπαγωγή τους στις διαδικασίες ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες χωρίστηκαν στην ακτή σε δύο ομάδες, ενώ σκάφος του Λιμενικού έσπευσε στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, κοντά στο Διακόφτι.

prosfiges kithira 2

Επίσης, νωρίτερα, σε επικοινωνία που είχε ο ιστότοπος kythera.news με το αστυνομικό τμήμα Κυθήρων, οι αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δύο σκάφη του λιμενικού επιχειρούσαν στις ακτές και ότι στην περιοχή βρισκόταν ο διοικητής της Αστυνομίας.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img