Τρί, 17 Φεβ 2026
12.4 C
Kythera

Coastal transport impasse: PENEN supports the people of Kythira and Antikythira in their fight for safe transport

Η συνεχιζόμενη κρίση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στις νησιωτικές κοινωνίες, με την ΠΕΝΕΝ να εκφράζει τη στήριξή της στους κατοίκους των απομονωμένων νησιών. Στο ψήφισμά της, η Ένωση καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και των εφοπλιστών, που οδηγεί σε ελλιπή συνδέσεις, αυξημένα κόστη και υποβάθμιση των υπηρεσιών, αφήνοντας τα νησιά στο έλεος της απομόνωσης.

Η κατάσταση στα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες επιδεινώνεται, καθώς η έλλειψη πλοίων και η ασυνέπεια των δρομολογίων καταδικάζουν τις τοπικές κοινωνίες σε συγκοινωνιακή απομόνωση.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί άμεσες λύσεις, στηρίζοντας τον αγώνα των νησιωτών for ασφαλή, προσιτή και αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση. Ακολουθεί το ψήφσιμα. 

Ψήφισμα

Είμαστε στο πλευρό των νησιωτών για ασφαλείς ποιοτικές Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, για ουσιαστική σύνδεση, κυρίως των νησιών που δεινοπαθούν από την πολιτική εφοπλιστών – κυβέρνησης.

Ένας ακόμη χειμώνας που το συγκοινωνιακό Ακτοπλοϊκό δίκτυο σε πολλά ελληνικά νησιά αποδεικνύεται βαθιά προβληματικό από την πολιτική εφοπλιστών – κυβέρνησης.

Τα προβλήματα στην Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα, η γραμμή του Βορείου Αιγαίου και των ενδοκυκλαδικών συνδέσεων έχουν ξεσηκώσει κύμα οργής των δημοτικών αρχών, τοπικών λαϊκών φορέων και κατοίκων που διαπιστώνουν την εγκατάλειψη, την περιφρόνηση και την απαξίωση.

Δικαιολογημένα καταγγέλλουν ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄ κατηγορίας.

Ο κάκιστος κρατικός σχεδιασμός , η αυθαιρεσία των Ακτοπλοϊκών εταιριών, οι πιέσεις και οι εκβιασμοί για αυξήσεις στην κρατική επιδότηση των άγονων γραμμών σε συνδυασμό με τα πανάκριβα Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το αδιάκοπο κυνήγι για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, διαμορφώνουν ένα απαράδεκτο καθεστώς, θύματα των οποίων είναι δεκάδες νησιά μας που βρίσκονται απομονωμένα και αποκλεισμένα από την αναγκαία Ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Η κατάσταση αυτή δείχνει την ανικανότητα του κράτους και των υπηρεσιών του να υπερασπίσει με τον στοιχειώδη τρόπο την σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα.

Είναι όψη της ίδιας πολιτικής, που συσσωρεύει και οξύνει τα Ναυτεργατικά προβλήματα, που κάνει εκπτώσεις στην ασφάλεια, στα εργασιακά δικαιώματα και επιβάλλει ένα εξοντωτικό και επικίνδυνο σύστημα δουλειάς στα πλοία.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των νησιωτών, των εργαζομένων, των τοπικών λαϊκών φορέων και ενώνει την φωνή της μαζί τους απαιτώντας να δοθεί εδώ και τώρα τέλος στο Ακτοπλοϊκό πρόβλημα.

Η Διοίκηση

 

 

 

 

 

 

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img