Wed, 18 Feb 2026
15.5 C
Kythera

Κακοκαιρία Φίλιππος: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται χιόνια, παγετός και βροχές

Ισχυρός παγετός, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις θα είναι τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας Φίλιππος που αναμένεται να πλήξει τη χώρα. Τι αναφέρει η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη χώρα με κακοκαιρία που θα έχει το όνομα “Φίλιππος” (“Filippos”).

Η κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

More specifically:

Α. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (09-03-2022) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και τη Θράκης. Σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ θα χιονίσει στις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Β. Την Πέμπτη (10-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, τις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και μέχρι το απόγευμα τις πεδινές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Γ. Την Παρασκευή (11-03-2022) και το Σαββατοκύριακο (12 και 13-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS)

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

In Greece they don't keep you because you are useful, they keep you because you are harmless

If Vassilis Rafailidis were alive today, he would say the...

AQUA JEWEL: Announcement of itinerary modification

We would like to inform you that due to adverse weather conditions the route...
00:18:21

«They went to their deaths with their heads held high, singing and shouting slogans»

The release of the photographic documents of the execution of the...

When we travelled from Kythera to Smyrna by steamer

The recent agreement between Mitsotakis and Erdoğan on the ferry connection...

ELSTAT: Inflation in Greece at 2.5%

Inflation in Greece rose 2.5% in January this year,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img