εμβόλιο covid-19

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι διαπίστωσε πως ένας μικρός αριθμός κρουσμάτων καρδιακής φλεγμονής που παρατηρήθηκε κυρίως σε νεαρούς άνδρες που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της  πιθανότατα συνδεόταν με τον εμβολιασμό τους.

Η δήλωσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί υψηλότερο ποσοστό της πάθησης που είναι γνωστή ως μυοκαρδίτιδα απ’ ό,τι θα αναμενόταν στο γενικό πληθυσμό.

Όπως αναφέρει το Reuters, στο Ισραήλ αναφέρθηκαν 275 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας στο διάστημα Δεκεμβρίου 2020 και Μαΐου 2021 μεταξύ περισσότερων από 5 εκατ. εμβολιασμένων ανθρώπων, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διέταξε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι περισσότεροι ασθενείς που έπαθαν καρδιακή φλεγμονή πέρασαν έως 4 ημέρες στο νοσοκομείο και το 95% των περιπτώσεων ταξινομήθηκαν ως ήπιες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι «υπάρχει πιθανή συσχέτιση μεταξύ της λήψης της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer και της εμφάνισης μυοκαρδίτιδας σε άνδρες ηλικίας από 16 έως 30 ετών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα, αυτή η συσχέτιση παρατηρήθηκε περισσότερο σε άνδρες ηλικίας 16-19 ετών.

Σε δήλωσή της η Pfizer επισήμανε ότι γνωρίζει για την εμφάνιση μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί αιτιώδης συσχέτιση με το εμβόλιο.

ΠΗΓΗavgi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 1 =