αγρότες με τρακτέρ
φωτογραφία αρχείου

Μετά το ραντεβού του Σαββάτου στην 30η Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες επιστρέφουν στα χωριά τους, εμμένοντας στην σκληρή τους στάση, τονίζοντας ξανά και ξανά ότι το μοναδικό τους αίτημα είναι η επιβίωση.

Ελαιοπαραγωγοί, σιτοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι που έχουν παρατάξει 120 τρακτέρ στον κόμβο Μουδανιών, στήνουν φραγμό στις 10 το πρωί και κλείνουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών τουλάχιστον μέχρι τις 8 το βράδυ και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, αγρότες της Χαλκιδικής με περίπου 40 τρακτέρ θα κινηθούν σε κομβόι προς τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο μέσα στην πόλη θα κινηθούν με 20 τρακτέρ, με σκοπό να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου σκοπεύουν να επιδώσουν ψήφισμα των διεκδικήσεων τους.

Τα αιτήματα των αγροτών της Χαλκιδικής είναι οι αποζημιώσεις για την ακαρπία στην ελιά, το αγροτικό ρεύμα και το πετρέλαιο, η επιστροφή 100% των επιδοτήσεων που κόπηκαν, η γρήγορη και δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, δασικοί χάρτες και επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στον νομό.

Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στον κόμβο της ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα αποχωρήσουν και οι αγρότες θα επιστρέψουν στις περιοχές τους της Κεντρικής Μακεδονίας. Χθες, πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίοεπανέλαβαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Οι νεότερες αποφάσεις των αγροτών αναμένονται την Τρίτη, στο παναγροτικό συλλαλητήριο στη Νίκαια.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − eight =