erxetai-kai-astynomia-meson-koinonikis-diktyosis

Την ώρα που παρατηρούνται ψήγματα ενδοκυβερνητικής διελκυστίνδας – με την διπλωματική «ανεμελιά» Μητσοτάκη στην μία πλευρά και το «θέλαμε κάτι καλύτερο» Δένδια στην άλλη – , η Τουρκία έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι θα συνεχίσουμε να χορεύουμε στον χορό των NAVTEX για πολύ καιρό ακόμα. Ίσως για όσο θέλει μέχρι να μας καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «δίχως όρους».

Στις πέντε νέες NAVTEX που εξέδωσε λοιπόν την Κυριακή, 13/12/20, η γείτονα αμφισβητεί το καθεστώς έξι ελληνικών νησιών. Των Λήμνου, Σάμου, Χίου, Σαμοθράκης, Τήλου, Χάλκης.

Την ίδια στιγμή, εκτεθειμένη αφήνουν την ελληνική κυβέρνηση και δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία, η Ελλάδα «δεν κατάφερε να επιβάλλει την αξίωσή της για εμπάργκο όπλων της ΕΕ στην Τουρκία λόγω του τεχνάσματος της Μέρκελ να μεταθέσει την ευθύνη στο ΝΑΤΟ που… δεν θα το κάνει ποτέ.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις νέες δεσμεύσεις θαλάσσιων περιοχών για ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μάλλον ολοκληρώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το 2020 για την Ελλάδα και για τα ελληνοτουρκικά…

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × three =