idiokatoikisi

Mια ενδιαφέρουσα σύνδεση της ιδιοκατοίκησης με τη διαμονή ενηλίκων 18 έως 34 ετών στο πατρικό τους σπίτι, κάνει σε άρθρο του το Bloomberg, σε εκτενές αφιέρωμα στην αγορά ακινήτων στην Ευρώπη το οποίο αναδημοσιεύει.

Στο ρεπορτάζ, τονίζεται ότι από το 2010 έως σήμερα, οι τιμές στα ακίνητα των χωρών της Ευρωζώνης έχουν εκτιναχθεί κατά τουλάχιστον 30%, ενώ την ίδια περίοδο οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί κατά 15%, προσθέτοντας επιπλέον βάρη σε πολλά νοικοκυριά.

Αυτή την στιγμή, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνεται στο 70%, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το υπόλοιπο 30% αναγκάζεται να ζει στο ενοίκιο.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ανέρχεται στο 75%. Κι ενώ στη Ρουμανία εκτινάσσεται στο 96%, δηλαδή σχεδόν όλοι έχουν το δικό τους σπίτι, στη Γερμανία βουλιάζει μόλις στο 51%, όπως αναφέρει το moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg.

Την ίδια ώρα, στις χώρες με υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης, παρατηρείται ένα άλλο φαινόμενο. Αυτό των νέων ανθρώπων, οι οποίοι μείνουν μαζί με τους γονείς τους για μεγάλο διάστημα μετά την ενηλικίωσή τους.

Η Ελλάδα και η Κροατία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, με περισσότερο από το 70% των νέων 18 έως 34 ετών να μην αποχωρίζεται την οικογενειακή κατοικία. Εξίσου υψηλά ποσοστά καταγράφονται και σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Σλοβακία κ.α.

blank
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 − 6 =