Ελένη-Ράντου

Η Ελένη Ράντου και στο πρώτο και στο δεύτερο lockdown έχει συχνά μοιραστεί τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της στα social media. Αυτή τη φορά μίλησε για τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι εδώ και 10 μήνες, αλλά και για την απαξίωση της τέχνης σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News και τον Βασίλη Μπουζιώτη.

«Δύσκολα. Πιο δύσκολα από την πρώτη φορά, την πρώτη καραντίνα. Έχουμε κουραστεί όλοι, γιατί είναι σχεδόν ένας χρόνος που ζούμε με αυτό. Θα λαλήσουμε στο τέλος», ανέφερε όταν ρωτήθηκε πώς βιώνει τον εγκλεισμό η Ελένη Ράντου. Η ηθοποιός θυμήθηκε στη συνέχεια ένα περιστατικό στο οποίο τραγουδούσε στο συζυγό της, Βασίλη Παπακωνσταντίνου το τραγούδι της Ελπίδας, που έλεγε: «Άλλη μια μέρα δίχως σκοπό, μια καλημέρα τι να σ’ την πω», γιατί αυτό ακριβώς ένιωθε.

«Πώς να γεμίσεις όλον αυτόν τον χρόνο; Ήμασταν στη μια πλευρά που τρέχαμε μαραθώνιο ασταμάτητο και βρισκόμαστε τώρα στην άλλη πλευρά του εγκλεισμού. Έφτιαξα τις ντουλάπες δέκα φορές, άλλαξα τη διακόσμηση του σπιτιού πενήντα φορές, στόλισα όλο το σπίτι με λαμπάκια εσωτερικά και εξωτερικά, τι άλλο να κάνω η γυναίκα; Είπα στον Βασίλη, αν δεν με βγάλετε έξω, θα στολίσω και τον σκύλο. Μα έχω άδικο; Λαλήσαμε όλοι», είπε η Ελένη Ράντου μη χάνοντας το χιούμορ της ούτε και στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε. «Σουρεάλ και πολύ δύσκολο κι ας αστειευόμαστε για να ξορκίσουμε το κακό. Είναι πολύ δύσκολο», σημείωσε στη συνέχεια.

Έπειτα η Ελένη Ράντου ρωτήθηκε για το κομμάτι της τέχνης και του πολιτισμού και την απαξίωση του από την πολιτεία. Και το ξέσπασμά της που ακολούθησε είχε περισσότερο τον χαρακτήρα μιας ανομολόγητα δυσάρεστης διαπίστωσης.
Η Ελένη Ράντου για την απαξίωση που βιώνουν οι άνθρωποι της τέχνης

«Ναι, υπάρχει μια απίστευτη απαξίωση. Σαν να μην υπάρχουμε. Μια αίσθηση ανυπαρξίας. Τόσο καιρό δεν κάνουν τίποτα, γιατί δεν τον γνωρίζουν τον χώρο! Δεν πάνε θέατρο, δεν ξέρουν θέατρο, δεν τους αφορά και πιστεύουν ότι δεν αφορά και τον κόσμο. Αυτό είναι η αλήθεια δεν τον ξέρουν τον χώρο κι από ότι βλέπω δεν τους ενδιαφέρει και να τον μάθουν. Καμώνονται πως κάτι κάνουν, χωρίς να κάνουν κάτι “Μα δεν ξέραμε” λένε.

Είναι σαν να έχει αναλάβει κάποιος το υπουργείο Άμυνας και να μην ξέρει τι αεροπλάνα υπάρχουν. Δεν επιτρέπεται να μην ξέρεις! Και δεν επιτρέπεται για όλους μας! Για όσους έχουμε φτύσει αίμα κάνοντας θέατρο τόσα χρόνια. Έχουμε παλέψει, έχουμε κοπιάσει σε έναν χώρο ανασφαλή και άγριο, έχουμε αποκτήσει τρύπα στο στομάχι και τώρα που έχουμε την ανάγκη της πολιτείας μας απαξιώνουν», είπε η Ελένη Ράντου αναφερόμενη προφανώς στο υπουργείο Πολιτισμού και συνέχισε.

«Έχουμε σπάσει τα μυαλά μας για να βρούμε λύση, πως θα πορευτούμε και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από την πολιτεία, καμία τρυφερότητα, καμία αγκαλιά. Είναι τραγικό!», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

«Αφήνουν τα αεροπλάνα να πετούν γεμάτα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς να ξεχειλίζουν από κόσμο, ανοίγουν τα κομμωτήρια και απαξιώνουν την τέχνη και τα θέατρα που με τα μέτρα που ελήφθησαν και το καλοκαίρι με το μικρό διάστημα που άνοιξαν φέτος, απέδειξαν ότι ήταν ασφαλέστατοι χώροι», είπε και συμπλήρωσε ότι κατά το διάστημα που έμειναν ανοιχτά τα θέατρα οι θεατές ακολουθούσαν όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό που πάρθηκαν, τις οδηγίες που τους είχαν δωθεί, αλλά το αποτέλεσμα ήταν τελικά το ίδιο: «Κλειστά, ολόκλειστα θέατρα μέχρι νεοτέρας. Χωρίς την παραμικρή ενημέρωση για το πότε θα ανοίξουν, αν ανοίξουν και πως. Πρέπει να μας δώσουν σημασία. Πρέπει να τρέξουν, για να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο», κατέληξε η ηθοποιός.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 1 =