Είναι κάποιοι άνθρωποι στην ζωή που ανταμώνεις όταν βρεθείς στο σταυροδρόμι ενός ενεργειακού περάσματος. Δεν γνωρίζεις το πώς και το γιατί. Απλά συμβαίνει. Και είναι εκεί για να τακτοποιήσουν τις εντός σου ψηφίδες αυτού του περάσματος. Να τις βάλουν σε μια τάξη, να τους δώσουν νόημα κι αφορμή. Για αυτό που έρχεται, για όσα θαυμαστά σε περιμένουν στην επόμενη στροφή της ζωής.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η Έλενα. Το νιώθεις από την πρώτη στιγμή που θα μιλήσεις μαζί της. Ίσως, ίσως ακόμη, από την πρώτη στιγμή που θα μοιραστείτε τις σιωπές σας. «Αυτή η ιδιαίτερη αίσθηση του κοινού βιώματος της σιωπής, είναι μοναδική», μας λέει. «Δείχνει πως δύο άνθρωποι κατορθώνουν να συντονιστούν σε ένα ανώτερο επίπεδο επικοινωνίας».

Σε αυτήν μου την επικοινωνία με την Έλενα, επέλεξα την σιωπή των τυποποιημένων ερωτήσεων. Η κουβέντα μας κύλησε, πιο πολύ, στην κατεύθυνση ενός κοινού ενεργειακού πεδίου, στο οποίο αφεθήκαμε να συντονιστούμε.

Είναι σπουδαίο να αφήνεσαι. Ακόμα και στην μοίρα. Έτσι, αφέθηκε η Έλενα, χρόνια πίσω, όταν ένιωσε (και έλαβε) το κάλεσμα των Κυθήρων. Μια πρόσκληση, εν είδει μαιευτικής τέχνης που γέννησε την νέα Έλενα σε ένα μικρό νησί-καράβι, αφημένο στα κύματα ενός άλλου κόσμου. «Un mondo fa un mondo, e il Cerigo un altro mondo – Όλος ο κόσμος φτιάχνει έναν κόσμο, το Τσιρίγο είναι ένας άλλος κόσμος», όπως συνήθιζαν να λένε οι Ενετοί. Ένας κόσμος, που έδωσε στην Έλενα την ευκαιρία να ανακαλύψει τον έρωτα, την οικογένεια, την δημιουργία. Αλλά και την δυνατότητα να εντρυφήσει στην μοναχικότητα, την οποία θεωρεία τέχνη υπέρτατη του να ζεις. «Όχι, η μοναχικότητα, δεν έχει σχέση με την μοναξιά. Είναι η ανώτατη τέχνη αυτοπραγμάτωσης, συνεχούς προσδιορισμού του εαυτού σου στον χώρο και τον χρόνο», αναφωνεί η Έλενα. Ένα εσωτερικό μονοπάτι, τα κρυφά βήματα του οποίου την φέρνουν, συχνά πυκνά, στα αγαπημένα της Μυρτίδια. Ή, άλλοτε, στα ψηλά βουνά. Εκεί που χάνεται και εκ νέου ανακαλύπτει τον εαυτό της. Εκεί που επικοινωνεί με την εσωτερική πηγή της ύπαρξής της.

Η Έλενα Λίσκοβα δεν είναι απλά ένας πολίτης του κόσμου. Είναι ένα ον του ενεργειακού κόσμου που ενώνει την ιδιαίτερη αύρα των Κυθήρων με όσα βήματα τόλμησε στον χωροχρόνο του παρελθόντος της. Και όσα θα τολμήσει στο μέλλον της.

Αυτή είναι η ιστορία της, την οποία τόσο γενναιόδωρα μοιράστηκε μαζί μας στο Kythera.News. Έχουμε όλοι, τόσα πολλά να διδαχτούμε από αυτήν. Την ευχαριστούμε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 − seven =