Εκτός πληρωμής ενιαίας ενίσχυσης όσοι έχουν εκκρεμότητες με το κτηματολόγιο

Εκτός πληρωμής ενιαίας ενίσχυσης έτους 2022 κινδυνεύουν να μείνουν όσοι αγρότες έχουν εκκρεμότητες με το κτηματολόγιο.

Όπως καταγγέλλει ο Αγροτικός Γεωργικός Ελαιοκομικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μαρτίνου στις περιοχές Μαρτίνο, Μαλεσίνα και Λάρυμνα του νομού Φθιώτιδας, το 70% των εκτάσεων που δηλώνονταν κανονικά στο ΟΣΔΕ τα προηγούμενα χρόνια και πληρώνονταν χωρίς πρόβλημα, έχουν κριθεί μη επιλέξιμες κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα για τους παραγωγούς.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει η κα Σπυριδούλα Δημάκη από τον Συνεταιρισμό, αυτό θα συμβεί σε όσες περιοχές έχει κλείσει οριστικά το κτηματολόγιο και οι εκτάσεις έχουν αποδοθεί στο δημόσιο, είτε γιατί δεν εκδικάστηκαν ακόμα οι ενστάσεις των αγροτών, είτε οι παραγωγοί δεν είχαν κάνει ενστάσεις για τους δασικούς. Σύμφωνα με την ίδια, οι μη επιλεξιμότητες των εκτάσεων φαίνονται ήδη στο σύστημα, αρχής γενομένης από τον διασταυρωτικό έλεγχο που είχε κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις 12 Αυγούστου.

Πέραν της απώλειας της ενιαίας ενίσχυσης, συμπληρώνει η ίδια, υπάρχουν παραγωγοί που κινδυνεύουν να απωλέσουν χρήματα και από τα σχέδια βελτίωσης ή το πρόγραμμα νέων γεωργών δεδομένου ότι εμφανίζονται να μην τους ανήκουν πλέον οι εκτάσεις.

Το θετικό της όλης υπόθεσης, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού είναι ότι υπάρχει μια πρωτοβουλία από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να δοθεί δυνατότητα εξαγοράς των εκτάσεων αυτών από τους αγρότες.

Δείτε εδώ σχετική επιστολή του Συνεταιρισμού και ερώτηση στη βουλή

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ενημέρωση για την Παροχή Πρώτων Βοηθειών στην Κυθηραϊκή Αδελφότητα

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Κυθηραϊκή Αδελφότητα ενημερωτική...

Kythera Summer Edition 2026

Κυκλοφορεί η καλοκαιρινή, ελληνοαγγλική έκδοση της ανεξάρτητης πολιτιστικής εφημερίδας...

40ήμερο Μνημόσυνο Σταυρούλας Μπαμπούνη

Τελείται το Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 και ώρα 09:30...

Ανασχηματισμός: Κώτσηρας, Μαρκόπουλος, Χατζηβασιλείου και Σούκουλη τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αλλαγές στο κυβερνητικό...

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας: Διάθεση τεμαχισμένης ξυλείας

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κάνει γνωστό...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img