Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι στα ανοιχτά της Σάμου. Ο Εγκέλαδος χτύπησε 18 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου,ήταν μεγάλης διάρκειας και έγινε αισθητός στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας.

Ζημιές καταγράφηκαν στο Άνω Βαθύ της Σάμου, όπου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η θάλασσα φούσκωσε και βγήκε στον παραλιακό δρόμο, ενώ μεγάλο τμήμα της εκκλησίας της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι, κατέρρευσε.

Τα πράγματα δείχνουν πολύ πιο σοβαρά στα απέναντι μικρασιατικά παράλια, όπου  βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν πολλές πολυκατοικίες και κτιριακά συγκροτήματα στην Σμύρνη να έχουν σωριαστεί στο έδαφος σαν τραπουλόχαρτα.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ και επίκεντρο 19 χλμ. βόρεια της Σάμου. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το μέγεθος της δόνησης υπολογίζεται στα 6,9 ρίχτερ.

“Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας πως υπήρξε και προειδοποίηση για ένα μικρό τσουνάμι.

Δείτε εικόνες από τις μεγάλες καταστροφές στην Τουρκία:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 3 =