Έκτακτο: Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:36 το πρωί της Πέμπτης, 08/09, σε θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για δόνηση της τάξεως των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

seismos-zakynthos-kafalonia080922

«Παρά το γεγονός ότι έγινε έντονα αισθητός στην Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα. Είναι μια περιοχή που δημιουργεί σεισμούς και είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή. Εκτιμούμε ότι ανήκει στην τρέχουσα σεισμικότητα», δήλωσε πριν από λίγο στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο (EMSC) κατέγραψε τη σεισμική δόνηση στα 5,2 Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μεγάλη διάρκεια. Η σεισμική δόνηση έγινε, σύμφωνα με αναφορές αισθητή σε Ναύπακτο, Ιωάννινα, Πάτρα και Αγρίνιο.

Δημοφιλή Άρθρα

Να αναδειχτούν νέοι και άφθαρτοι

Με τη λέξη «ιλαροτραγωδία» χαρακτηρίζεται το θεατρικό είδος της...
00:03:19

Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα – Τουλάχιστον 330 νεκροί (βίντεο)

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα...

Ημικρανία και Ιατρικός Βελονισμός: Μια Φυσική και Αποτελεσματική Λύση

Η ημικρανία είναι μια εξουθενωτική νευρολογική πάθηση, η οποία...

Εκλογές Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών

Προσκαλούνται  τα μέλη της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών σε Ετήσια...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img