oikonomiki-epitropi

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 το πρωί, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων Εμμανουήλ Στάθης απέσυρε τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Συνεδρίασης της 7ης Απριλίου που αφορούν σε σφράγιση και επιβολή προστίμου σε επιχειρήσεις εστίασης και παιδότοπου. Ο Πρόεδρος ενημερώνοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους επικαλείται έκτακτο κώλυμα του νομικού συμβούλου του Δήμου Κυθήρων (!), αφού όπως φαίνεται ο τελευταίος είχε προγραμματιστεί να παρίσταται στην συνεδρίαση της Παρασκευής. Παρά την αιτιολόγηση αυτή, ίσως τα όργανα του Δήμου αντιλήφθηκαν έστω και την τελευταία στιγμή ότι οι συγκεκριμένες εισηγήσεις δεν έπρεπε να τεθούν στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά αποκλειστικά του Δημάρχου. Να δούμε γιατί.

Αρμόδιος ο Δήμαρχος για τη σφράγιση ΚΥΕ και επιχειρήσεων και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα ερωτήματα που προκαλεί η επιχειρηθείσα παραπομπή των δύο θεμάτων σφράγισης και επιβολής προστίμου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να αποφασίσει αυτό σχετικά πρέπει να απαντηθούν. Γιατί τα όργανα του Δήμου δεν εφάρμοσαν τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων; Είναι απορίας άξιο αφού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80, παράγραφος 6, του Νόμου 3463/2006*, «για την παροχή της εντολής προς σφράγιση αυτών, αρμόδιος είναι ο δήμαρχος ή ο πρόεδρος Κοινότητας, ο οποίος οφείλει εντός δεκαπέντε ημερών από τη συνδρομή των προϋποθέσεων να λάβει τη σχετική απόφαση».

Και ο νόμος αναφέρει επίσης στην ίδια παράγραφο: «Παράβαση των διατάξεων αυτής της παραγράφου αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα και παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται κατά τις διατάξεις των άρθρων 142 και 143 του παρόντος και κατά το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές του Kythera.News οι εισηγήσεις των δύο θεμάτων που αποσύρθηκαν δεν έχουν επιδοθεί στους δημοτικούς συμβούλους. Επίσης μέχρι σήμερα 5 Απριλίου 2023, ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια ανακοίνωση η οποία να επικαιροποιεί την προηγούμενη πρόσκληση συνεδρίασης που δημοσιεύθηκε στις 3 Απριλίου 2023. 

Παρακάτω τα δύο θέματα όπως αναφέρονται στην πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

  • Λήψη απόφασης α) για τη διακοπή λειτουργίας της δραστηριότητας και της σχετικής σφράγισης παιδότοπου με έδρα το Λιβάδι Κυθήρων β) επιβολή προστίμου για την άνευ αδείας λειτουργία του παιδότοπου, (εισηγητής: Δήμαρχος),
  • Σφράγιση ΚΥΕ με έδρα το Λιβάδι Κυθήρων, (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χαρ. Σούγιαννης).

*(ΦΕΚ 114/τ.Α΄/8-6-2006) «Κύρωση του κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων και του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010) “Καλλικράτης”.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 − 3 =