Μέτρα Πρόληψης

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από σήμερα (Πέμπτη 9/8) στην περιοχή μας, και οι οποίοι θα διαρκέσουν σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 12/8, εφιστούμε την προσοχή όλων σε ζητήματα πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς.

  • ΔΕΝ πραγματοποιούμε καμία εργασία που μπορεί να μεταδώσει φλόγα ή σπινθήρα όπως ηλεκτροκόλληση, οξυγονοκόλληση, κοπή με ηλεκτρικά κοπίδια και συναφή εργαλεία.
  • ΔΕΝ ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές, ούτε καν στην αυλή του σπιτιού μας.
  • ΔΕΝ πραγματοποιούμε επικίνδυνες αγροτικές εργασίες όπως κάπνισμα μελισσών.
  • ΔΕΝ πετάμε το τσιγάρο μας στο δρόμο ή έξω από το ΙΧ.

Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μόλις αντιληφθούμε καπνό ή φωτιά ενημερώνουμε ΑΜΕΣΩΣ την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.

Τα ιδιωτικά βυτία νερού πρέπει να είναι γεμάτα και όλα τα ιδιωτικά μηχανήματα έργου με τους οδηγούς τους σε άμεση ετοιμότητα.

Οι αναλυτικές οδηγίες πυροπροστασίας είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου μας: http://kythira.gr/downloads/pyroprostasia.pdf

Οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων παρακαλούνται να έχουν διαρκή επαφή και επικοινωνία με τις τοπικές ομάδες πυρασφάλειας, τους ιδιοκτήτες βυτίων και μηχανημάτων έργου και να πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στους χώρους ευθύνης τους, τουλάχιστον για τις ημέρες των ισχυρών ανέμων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 5 =