Λευκός Οίκος

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να επιλέξουν ανάμεσα στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν σε μια εκλογική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από την πόλωση – Τραμπ: Θα κηρύξω νίκη μόνο όταν υπάρξει νίκη.

  • Ανοιξαν στις 06.00 τοπική ώρα τα εκλογικά τμήματα στην Νέα Υόρκη, καθώς και ορισμένα από τα εκλογικά τμήματα σε τέσσερις ακόμη ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, το Νιου Τζέρσεϊ, το Κονέκτικατ, το Μέιν και την Βιρτζίνια.
  • Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια πολίτες  είχαν ήδη ψηφίσει
  • Η καταμέτρηση θα ξεκινήσει αμέσως και όταν τελειώσει η ψηφοφορία, το βράδυ, θα βγουν τα πρώτα exit polls. Συνήθως γύρω στις 11 το βράδυ (ώρα Ανατολικής Ακτής -7 π.μ. ώρα Ελλάδας) γίνεται ξεκάθαρο το ποια πλευρά υπερισχύει.

Τραμπ: Θα κηρύξω νίκη μόνο όταν υπάρξει νίκη

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε την ιδέα πρόωρης κήρυξης νίκης στις αμερικανικές εκλογές, λέγοντας ότι θα κηρύξει νίκη «μόνο όταν υπάρξει νίκη».

«Δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε παιχνίδια. Το βλέπω σαν να είναι σταθερή η πιθανότητα νίκης μου. Δεν ξέρω πως αξιολογούν τις πιθανότητες», είπε σε συνέντευξή του στο Fox.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος καταφέρεται εδώ και μήνες εναντίον της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία μέσω ταχυδρομείου, καθώς διατείνεται ότι θα διευκολύνει τη νοθεία στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης προσπάθειας των Δημοκρατικών να του «κλέψουν» τη νίκη στις σημερινές προεδρικές εκλογές.

Ζωντανά εικόνα από το εκλογικό κέντρο:

Δείτε όλες τις εξελίξεις σε liveblog:

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen + eight =