ekklisies-prostima-rapid-test

Πρόστιμα θα κόβονται στους πιστούς που θα «πιάνονται» να εισέρχονται στις εκκλησίες χωρίς rapid test, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος τη Δευτέρα, με την οποία το επίσημο όργανο της Εκκλησίας τονίζει ότι είναι υπέρ των μέτρων που ανακοινωθήκαν από την κυβέρνηση αλλά δεν είναι σε θέση να ελέγχει τα test των πιστών.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η Πολιτεία θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε εκκλησίες με τα αρμόδια όργανα και κάλεσε την εκκλησία να συμβάλλει στην τήρηση των μέτρων. «Ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού», πρόσθεσε.

Πρόστιμα σε πιστούς που δεν έχουν rapid test

«Ο συμπολίτης μας που θα πάει σε Εκκλησία, υποχρεούται να έχει rapid test μαζί του για την προστασία τη δική του και των γύρω του. Η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα και θα τη περιφρουρήσει δειγματοληπτικά στο μέτρο του δυνατού και πρέπει και η Εκκλησία να βοηθήσει με τις δυνάμεις που έχει», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εν συνεχεία πρόσθεσε ότι «οπουδήποτε έχουν επιβληθεί μέτρα, τα όργανα της Πολιτείας κάνουν τους ελέγχους τους. Αν δεν έχει rapid test ο πιστός, θα του επιβληθεί πρόστιμο. Ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού».

Να μην ψάχνουμε γωνίες ρήξης

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για μια σειρά από λόγους, να μην ψάχνουμε για γωνίες ρήξης και συγκρούσεων, το θέμα είναι πώς θα πείσουμε τον κόσμο, και οι Κληρικοί πρέπει να βοηθήσουν με πειθώ», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 4 =