vaggelis-marinakis

Μειοψηφική συμμετοχή – πιθανόν κάτω του ορίου του 5%- στην Τέρνα Ενεργειακή απέκτησε σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες της χρηματιστηριακής αγοράς, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, τοποθετούμενος κατ’αρχάς στον όμιλο μέσω του placement που ως γνωστόν κάνει ο Γεώργιος Περιστέρης στην τιμή των 13 ευρώ ανά μετοχή.

H συμμετοχή στην Τέρνα Ενεργειακή έγινε μέσω εταιριών συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, βασικός στόχος του οποίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, είναι να συνδυάσει τις ανάγκες των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων του με την “πράσινη ενέργεια”. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ναυτιλιακές εταιρίες θα πρέπει να μειώσουν δραστικά το “αποτύπωμά” τους σε ρύπους κατά το επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γεώργιος Περιστέρης θα συνεχίσουν να ελέγχουν πάνω από το 50% της ΤΈρνα Ενεργειακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής βρισκόταν ανάμεσα στους πιθανούς επενδυτές και στον εισηγμένο κατασκευαστικό βραχίονα της ΓΕΚ Τέρνα, μετά την κίνηση πλήρους αποεπένδυσης της Reggerborgh Invest, η οποία οδήγησε ήδη στην αύξηση του ποσοστού του προέδρου και ιδρυτή της εταιρείας, Γ. Περιστέρη αλλά και στην είσοδο του family office της M. Λάτση (Latsco Hellenic Holdings) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης με ποσοστό 7,6%.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − fourteen =