egklima-dafni-ston-eisaggelea-feromenos-drastis

Στον 12ο τακτικό ανακριτή οδηγήθηκε με επεισοδιακό τρόπο το πρωί ο 40χρονος που ομολόγησε πως δολοφόνησε τη σύζυγό του στη Δάφνη.

Έξω από την Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν συγγενείς της άτυχης, οι οποίοι του πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να του επιτεθούν.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την κατάθεση του 40χρονου

Στο μεταξύ λεπτομέρειες ήρθαν στο φως για τη γυναικοκτονία στη Δάφνη, από την κατάθεση του καθ’ ομολογία δράστη στην αστυνομία. Φαίνεται ότι το θύμα αντιστάθηκε και πάλεψε για ν’ αποτρέψει το μοιραίο χωρίς, όμως, να τα καταφέρει. Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η Μίνα Καραμήτρου ανέφερε στοιχεία της υπόθεσης που σοκάρουν, για τον 40χρονο συζυγοκτόνο της Δάφνης.

Με βάση τα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς ο δράστης, σκότωσε τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους, και μάλιστα την ώρα που κοιμόταν. Φαίνεται ότι η γυναίκα προσπάθησε να αντισταθεί και πάλεψε για τη ζωή της, όμως ο συζυγοκτόνος ήταν πολύ πιο δυνατός από αυτήν και τελικά δεν τα κατάφερε. Χαρακτηριστικά, ο γυναικοκτόνος αναφέρει, «κοιμόταν ανάσκελα και όρμηξα πάνω της. Τήν κάρφωσα με τη μύτη του μαχαιριού μία φορά στο λαιμό. Θυμάμαι ότι ξύπνησε και άρχισε να φωνάζει. Και τότε εγώ τής έκλεισα το στόμα. Πρόλαβε να με δαγκώσει. Τότε τράβηξα προς τα έξω το μαχαίρι και την κάρφωσα άλλη μία φορά με τον ίδιο τρόπο. Με τα δυο μου χέρια τής έκλεισα το στόμα γιατί φώναζε. Όταν σταμάτησε να αντιστέκεται και να φωνάζει σηκώθηκα από πάνω της».

Το πλέον σοκαριστικό που προκύπτει από τα όσα είπε στους αστυνομικούς είναι ότι η γυναίκα αρκετά συχνά κλειδωνόταν μέσα στα δωμάτια του σπιτιού γιατί τον φοβόταν. Εκείνος, μάλιστα μετά από παρότρυνση, όπως ισχυρίζεται, τρίτου προσώπου, πήρε όλα τα κλειδιά από τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού, ακριβώς για να μην μπορεί η γυναίκα να κλειδωθεί και να ξεφύγει από αυτόν. Χαρακτηριστικά, αναφέρει σε κάποιο άλλο σημείο: «Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, καθώς είχα βγάλει τα κλειδιά από τις πόρτες  για να μην μπορεί να ξανακλειδωθεί μέσα».

Ποινική προκαταρκτική εξέταση για τους δύο αστυνομικούς

Υπενθυμίζεται ότι τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις τυχόν ποινικές ευθύνες των 2 αστυνομικών οι οποίοι αν και κλήθηκαν να δουν τι συμβαίνει στο διαμέρισμα της Δάφνης, όπου η 31χρονη μητέρα βρήκε τραγικό θάνατο από τον σύζυγό της, εντούτοις φέρονται ότι δεν κατέβηκαν καν από το περιπολικό, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Έτσι οι δύο αστυνομικοί είναι αντιμέτωποι και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, εκτός του ότι ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις ενέργειες που φέρονται ότι παρέλειψαν να κάνουν οι αστυνομικοί.

Στο μικροσκόπιο η καταγγελία γυναίκας η οποία ειδοποίησε την αστυνομία δίνοντας τα δικά της στοιχεία ταυτότητας και το δικό της κουδούνι, γιατί το κουδούνι του ζευγαριού είχε αλλάξει. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το περιπολικό έλαβε σήμα υψηλής προτεραιότητας να πάει όσο το δυνατόν συντομότερα στο σημείο κάτι το οποίο είναι και καταγεγραμμένο, ωστόσο το περιπολικό φαίνεται να φτάνει 25 λεπτά αργότερα.

Οι δύο αστυνομικοί, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, που φαίνεται να επιβεβαιώνονται δεν βγήκαν καν από το περιπολικό. Φέρονται να ανοιγόκλεισαν τα παράθυρα του περιπολικού, στη συνέχεια διαβίβασαν στο κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει το ενδοοικογενειακό επεισόδιο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − 3 =