Μόλις μία εβδομάδα πριν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη, αποφάσισαν οι αρμόδιοι στους Δήμους των βόρειων προαστίων στην Αττική να προχωρήσουν σε κλαδέματα και αποψιλώσεις από ξερά χόρτα, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr, το αρμόδιο όργανο για τους καθαρισμούς ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), όπως προκύπτει από δύο αποφάσεις του που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, άργησε πάνω από δύο μήνες να διατάξει δύο συγκεκριμένους καθαρισμούς, δεδομένου ότι η αντιπυρική περίοδο ξεκινάει την 1η Μαίου.

Σημειώνεται ότι ο ΣΠΑΠ ιδρύθηκε το 1992 από τους δήμους Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Βριλησσίων, Μελισσίων και τις κοινότητες Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Εκάλης.

Ειδικότερα, στις 11 Ιουλίου του 2022 και ενώ η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και επίσημα από την 1η Μαΐου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ενέκρινε την ανάθεση υπηρεσιών κλαδέματος σε ιδιωτικής εταιρεία.

Ειδικότερα όπως αναγράφεται στην σχετική ΥΠ ΑΡΙΘΜΌΝ 39 απόφαση ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσιος Σιώμος αποφασίζει την ανάθεση της υπηρεσίας «Υπηρεσίες κλαδεμάτων και απομάκρυνσης φυσικής βλάστησης για αντιπυρική προστασία του Πεντελικού» στην εταιρεία ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΗ ΤΟΤΟΜΗΣ ΙΚΕ.

Το τίμημα της ανάθεσης ανήλθε σε 30.102 ενώ προσφορά είχε καταθέσει ακόμη μία εταιρεία. Η πρόσκληση μάλιστα για την υποβολή προσφοράς έγινε μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου και συγκεκριμένα στις 6 Ιουλίου.

Την ίδια ολιγωρία ο ΣΠΑΠ επέδειξε για τον καθαρισμό της Πεντέλης και από ξερά χόρτα. Ειδικότερα, στις 12 Ιουλίου του 2022 ο Βλάσιος Σιώμος ενέκρινε την ανάθεση της υπηρεσίας «καθαρισμός περιοχών Πεντελικού από ξερά χόρτα» στην εταιρεία ΝΟΚΑ ΧΗΕΜΑL-ΚΗΠΟΥΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια η πρόσκληση προς τις ενδιαφερόμενες εταιρείες έγινε επίσης στις 6 Ιουλίου με το συνολικό τίμημα να αγγίζει τα 37.051 ευρώ.

Σημειώνεται ότι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν, μάλιστα, από την Τρίτη 19 Ιουλίου δεν είχαν γίνει στην περιοχή οι απαραίτητοι καθαρισμοί.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + 8 =