kavakou-stratigou

Η Λίτσα Καβάκου Στρατηγού έφυγε από τη ζωή στις 27 Σεπτεμβρίου 2022. Γεννήθηκε στα Κύθηρα και έζησε στον Πειραιά. Γόνος της οικογένειας Τριφύλλη που έδωσε στα Κύθηρα σημαντικούς εκπροσώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων (πατέρας της ήταν ο Ιωάννης Τριφύλλης, « Καβόγιαννης» γνωστός ως «Φώτης Κάβος», ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Κυθηραϊκός Τύπος» και ο θείος της ήταν ο Παναγιώτης Τριφύλλης, γνωστός ως «Πάνος Φύλλης», ποιητής με πλούσιο λογοτεχνικό έργο και διακρίσεις) ήταν και η ίδια ποιήτρια, έχοντας εκδώσει 3 ποιητικές συλλογές: «Παλμοί», «Ανηφοριές» και «Ονειρικοί Δρόμοι» .

Σε όλη της ζωή και μαζί με τον σύζυγό της Ανδρέα Στρατηγό, ασχολήθηκε ενεργά με θέματα που αφορούσαν τον αγαπημένο τους τόπο τα Κύθηρα, στηρίζοντας κάθε ενέργεια που γινόταν για το καλό του και την ευημερία του.  Υπήρξε η εμπνεύστρια της δημιουργίας του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού.

Το μνημόσυνο της Λίτσας Καβάκου Στρατηγού θα τελεστεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στις 10.30, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στον Πειραιά.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty + eleven =